MANGE JOBBER: – Hvis du har utdanning innen helsefag, er sykepleier eller lege, finnes det mange jobber å velge i nå.

Foto

SDI Productions/iStock

Stor etterspørsel etter helsepersonell

Publisert: 26. oktober 2020 kl 11.36
Oppdatert: 27. oktober 2020 kl 17.11

Jobbmarkedet i helse og omsorgsbransjen har fått et stort oppsving som følge av koronapandemien. Selv nå på slutten av året fortsetter etterspørselen av leger, sykepleiere og annet helsepersonell å holde seg høy, viser aktiviteten på stillingsmarkedet FINN jobb.

– Hvis du har utdanning innen helsefag, er sykepleier eller lege, finnes det mange jobber å velge i nå, sier produktdirektør Christopher Ringvold i FINN jobb i en pressemelding.

– Hvis du vurderer å bytte yrke, så er det gode muligheter for å få jobb innen helsesektoren, og denne tendensen ser ikke ut til å stoppe, sier han.

Stor etterspørsel etter leger

Bransjekategorien Helse og omsorg har ni prosent flere stillinger i snitt i 2020 hittil i år, målt mot samme periode i 2019.

Størst etterspørsel er det etter leger, der det er hele 28 prosent flere jobber å velge i.

Fylkene med størst behov for flere leger er Viken og Rogaland samt Vestfold og Telemark der det er over dobbelt så mange stillingsutlysninger i år målt mot samme periode i fjor.

Saken fortsetter under annonsen

Når det gjelder sykepleierjobber, er det 23 prosent flere stillinger å velge i. De fleste stillingene finnes i Oslo, men det er også et godt marked i Trøndelag.

Stillinger i kategorien helsepersonell, som innebefatter yrker som fysioterapaut og  kiropraktor, har også økt med 23 prosent siden i fjor. Disse stillingene er det flest av i Viken, Trøndelag og Vestland.