Teller skutt ulv
Tall er godt stoff. Fremdeles melder mediene daglig om antall smittede av korona. Dette ser ut til å være kommet for å bli. Neste høst blir det rapporter på antall innlagte for et utvalg interessante sykdommer og hvor mange som er døde av influensa.
Heldigvis kom det noe nytt NTB og andre kan melde om. Det gjelder antall ulv som er skutt. 12 februar meldte NTB at 8 fra Slettås og Hornmoen revirene var skutt. Dagen etter ble det meldt at en ulv var skutt i Innlandet. 14 februar måtte enda en bøte med livet. Det er mer i vente. Det kan skytes 28 ulv innen 1. mars.
Evig uro over Stoltenberg
Det er tøft å være politiker. Det er mye en skal ta stilling til, og det er flust med saker som en kan uroe seg over. Tina Bru for eksempel. Hun sier til Dagens Næringsliv at hun «trolig aldri blir kvitt uroen». Den uroen som har satt seg fast, heter Jens Stoltenberg. Det kan være hun kommer til å våkne om natten og tenke på om Jens og Jonas skal gå tur til helgen og kanskje snakke om renten bør senkes. En kan aldri vite hva de to snakker om. Å skulle de også invitere med seg Nicolai Tangen på tur, kan det bli skikkelig ille.
Støtte til det meste
Regjeringen bruker milliarder i strømstøtte, men likevel klager folk over at strømmen er dyr. Prisen på bensin og diesel har også steget. Det er ikke mer enn rett og rimelig at staten blar opp dersom bensinprisene blir liggende på over 20 kroner literen.
Nå stiger også matvareprisene. Det kan bli aktuelt med støtte til melk og brød også. Det må være det Sylvi Listhaug har i tankene når hun ber regjeringen gripe inn for å sikre folk bedre kjøpekraft før årets lønnsforhandlinger starter.
Det er startet en aksjon for at alle jenter kan få gratis bind og tamponger på skolene. Det blir ikke noe tilsvarende støtte til gutter. Det kan umulig være likestilling på alle områder.
Regjeringen har ikke bestemt seg for om det blir økt støtte for andre enn bøndene i år. Bøndene må få mer støtte, hvis ikke synker Sp ned til 5 prosent på meningsmålingene.
Før og etter Reagan
I den vestlige kultur har vi gjerne operert med før og etter Kristus. Men det må ikke være dette som er referansepunktet. Vi kunne for eksempel valgt før og etter Gerhardsen.
Aftenposten melder om en franskmann som ble tidenes eldste medaljevinner. «Han ble født 12 dager før Ronald Reagan ble ansatt som amerikansk president.»
Nå blir strengt tatt ikke presidenter ansatt, men en jobb er det i alle fall. Det mest merkelige er at de i Frankrike har valgt seg Reagan framfor Napoleon, for eksempel.
Ukens sitater
«Været kan forsinke invasjon. (VG).
Skal en gidde å gå til krig, bør i det minste været være bra.
«Ble angrepet av gressklipper». (Fredrikstad Blad).
Det er ganske sikket russerne som står bak her også.
«Det handler ikke bare om geografisk avstand, men også om kulturell avstand. Folk fra Buskerud er annerledes enn folk fra Akershus.»
(Drammen Tidende).
Ap-veteran Martin Kolberg har helt rett. En kan se at folk er fra Buskerud på lang avstand.
«Bøndene kan ikke forbys å spre møkk som jorda tåler og plantene krever» (Nationen).
Det må være som avisen mener på lederplass. Bonden eie egen møkk og må få gjøre med den som han vil.