Ja til amming og snørr
Thorbjørn Jagland har gitt ut bind to av sine memoarer. I den forbindelse opplyses det om at det også kommer et tredje bind, og at dette kan bli det siste.
Det blir for slapt. Winston Churchills selvbiografi ble til slutt på 12 bind. Karl Ove Knausgård gav ut 6 bind av sin selvbiografi «Min kamp”.
Om en sammenlikner Knausgård og Jagland, har det knapt skjedd noe i Knausgårds liv det er verd skrive om.
Jagland burde i det minste levere manus til åtte bind. Konflikten med Jens Stoltenberg bør han i det minste bruke 3-400 sider på.
Parhestene Martin Kolberg og Thorbjørn Jagland brøt også kontakten og endte opp som motstandere. Trekker han også Jonas Gahr Støre inn denne sammenhengen, blir det fint 500 sider.
Jagland er ennå ung og skrivefør. Noe bør han holde på med.
OK med snørr på Halloween
Barn og foreldre falt av stolen ved frokostbordet et par dager før Halloween da helseminister Ingvild Kjerkol ga beskjed på NRK om at snørrete unger ikke kan gå Halloween.
Det hadde i realiteten betydd at Halloween måtte blitt avlyst. For på denne tiden renner snørret av unge konstant- desto yngre, desto mer snørr.
Helseministeren var kjapt ute med å si at snørrete unge kunne gå rundt i bygd og by å tigge godteri. De måtte bare ikke være syke. Og helst holde snørret sitt for seg selv.
Amming ok i Stortinget
På forsiden i Klassekampen kunne vi lese at det ikke er tillatt å amme i Stortingssalen. Olaug Bollestad (KrF) rykket ut nærmest på direkten og krevde av reglene måtte endres.
Det viste seg at det ikke er en regel om at kvinner ikke kan amme i Stortinget. Hvorfor man absolutt skal amme i stortingssalen, kan man selvsagt lure på. Men er det tid for amming, er det tid for amming. Og da er det barnet som må komme dit mamma er, ikke mamma som må dra dit barnet er.
For riktig å markere hvor barnevennlig politikerne på Stortinget er, vurderes det nå om det ikke bør settes opp et lite stellebord bakerst i salen.
Ukens sitater
«Nå sier vi, med åpen hånd, at hvis man vil løse seg opp, så skal regjeringen hjelpe til meg det. (NTB).
Alle som vil løse seg opp, møter Trygve Slagsvold Vedum med en åpen hånd. De som sentraliserer seg, får smake regjeringens knyttneve.
«Toåringen min måtte på legevakten tre ganger. Kun én av legene så henne.» (Aftenposten).
Desto flere, desto bedre selvsagt, men for de fleste som oppsøker legevakten holder det med at en lege ser på en.
«Kjørte fra Finnmark til Tsjekkia for å selge krabbe: Satte igjen bilen og flyktet hjem i fly da han fik trøbbel med kundene.» (iFinnmark).
Tøffe tider i krabbebransjen. Regjeringen regner det blir bedre når Finnmark bli eget fylke.
«Du kan gå turer og sykle uten bekymring for økt risiko for hudkreft.» (NTB).
Så lenge det varer. Men flått og ulv må en passe seg for.