Studiebarometeret: NHH-studenter føler sterk tilknytning til arbeidslivet.
I går lanserte NOKUT den nasjonale spørreundersøkelsen Studiebarometeret 2022, på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.
Undersøkelsen, som ble utført i fjor høst, måler hvor fornøyd norske studenter er med studieprogrammet sitt og det sosiale livet.
Masterstudentene på økonomi og administrasjon på Norges Handelshøyskole (NHH) gir 4,1 poeng av fem mulige poeng på overordnet tilfredshet. Det er 0,3 poeng mer enn landsgjennomsnittet.
Bachelorstudentene gir 3,9 poeng på samme spørsmål. Overordnet tilfredshet måler hvor fornøyd studentene totalt sett er med studieprogrammet sitt.
– På NHH er vi opptatt av at studentene våre skal være attraktive i arbeidsmarkedet. Det gleder meg derfor å se at vi skårer høyt på tilknytning til arbeidslivet. Samtidig viser undersøkelsen at studentene våre er blant de mest tilfredse og arbeidsomme i landet, sier prorektor for utdanning, Stig Tenold i en artikkel på NHH.
Motiverte for studiene
NHH-studentene er generelt fornøyd med eget engasjement. Masterstudentene gir 4.2 poeng på spørsmål om de opplever sin egen innsats som høy.
Videre gir de 4,1 poeng på spørsmål om de er motivert for studier. Det er 0,4 poeng mer enn landssnittet. Bachelorstudentene gir her 3,9 poeng.
Bachelorstudent Hermine Øye-Forbregd (20) sier dette om resultatene:
– Dette kommer ikke som en overraskelse. Vi legger inn mye innsats for å lykkes, og jeg motiveres til å jobbe godt av interesserte medstudenter.
Bachelorstudentene gir 4 poeng på samme spørsmål. Det er henholdsvis 1,2 poeng og 1 poeng mer enn landsgjennomsnittet.
Studentene, både på bachelor og master, opplever at de får god informasjon om hvilke yrker/bransjer som er relevante for dem, og gir en høyere poengsum enn resten av landet. Her gir masterstudentene 3,9 poeng og bachelorstudentene 4 poeng.
Vil få mer tilbakemeldinger
Studiebarometeret viser også at NHH-studentene er fornøyd med det sosiale miljøet blant studentene. Bachelor- og masterstudentene gir 3,9 poeng på dette spørsmålet, som er 0,3 poeng mer enn det nasjonale gjennomsnittet.
Samtidig viser undersøkelsen at studentene ønsker å få mer tilbakemelding fra de faglige på arbeidet sitt, mer faglig veiledning og diskusjoner med ansatte, samt at de kan delta mer aktivt i undervisningen.
– De områdene vi skårer relativt lavt på er velkjent, og er noe vi arbeider aktivt med å forbedre. Dette er tema som står sentralt i handlingsplanene våre for både bachelor og master, sier prorektor Stig Tenold.