Kommersiell direktør i Adecco Bjørn Wiik. 
 

Foto

Adecco Norge.

Startet opp initiativ for å hjelpe flere ut i arbeid

Publisert: 13. februar 2023 kl 10.22
Oppdatert: 13. februar 2023 kl 10.22

­Jobs for Ukraine er en kostnadsfri, global jobbplattform fra The Adecco Group for å hjelpe mennesker som flykter fra Ukraina med å finne arbeid der de befinner seg, forklarer kommersiell direktør i Adecco Norge, Bjørn Wiik.

Plattformen er åpen for både kandidater og kunder, uansett hvor flyktninger og bedrifter befinner seg.

LES OGSÅ: Flyktet fra krig til Norge: Kampen for ansettelsen

– Å finne meningsfylt arbeid er avgjørende for at flyktninger skal kunne sikres økonomisk stabilitet og en trygg fremtid. Søknadene blir matchet av Adecco sitt karrieresenter i Polen.

Adecco har fått flere flyktninger ut i jobb og også ansatt IT-ressurser og økonomer internt i Adecco.

– De første som kom til Norge var kvinner og barn. Da var fokuset på å skaffe hus og tilrettelegge for sosiale forhold, inkludert barnehage og skoleplass til barn.

Høyt utdannet

Saken fortsetter under annonsen

Adecco har deltatt på flere presentasjoner for å informere om det norske arbeidslivet og hva Adecco kan tilby sammen med Nav og flere kommuner i hele landet. Det er en økende interesse og det store antallet arbeidssøkende tror Wiik vil komme senere i 2023.

– Ukrainere er generelt høyt utdannet og kan tilby svært ettertraktet kompetanse og arbeidskraft. De er aktuelle innen flere markedsområder og kan hjelpe samfunnet innen IT, helse og selvfølgelig med kunnskap og arbeidskraft innen det grønne skiftet.

– Hvor lenge planlegger dere å kjøre dette programmet?

– I denne invasjonskrigen som er et stort og tragisk overgrep fra Russland, er det aller viktigste vi kan gjøre å møte flyktninger med varme og omtanke. Vi må jobbe med å tilby det beste fra vårt samfunn som kan skape et fundament for trygghet. Det inkluderer ofte arbeid. Erfaringen at mange ønsker seg fort ut i jobb, og her må vi tilrettelegge for språk og samfunnsforståelse. Jobs for Ukraine vil dessverre være aktuelt i lang tid fremover.