Jeg jobber i et statlig selskap, og er fremdeles i prøvetiden. På grunn av private forhold er jeg nødt til å si opp stillingen min.

Foto

sabthai/iStock

Hvor lang oppsigelsestid har jeg i prøvetiden som statsansatt?

Publisert: 22. mai 2023 kl 10.12
Oppdatert: 22. mai 2023 kl 10.12

Spørsmål: Jeg jobber i et statlig selskap, og er fremdeles i prøvetiden. På grunn av private forhold er jeg nødt til å si opp stillingen min.

Arbeidsavtalen min henviser kun til statsansatteloven hva gjelder oppsigelsesfrist, og her finner jeg ikke hvilken frist som er gjeldende for ansettelsesforhold som fremdeles er i prøvetiden. Er rimelig sikker på at denne skal være kortere i prøvetiden. Kan dere hjelpe meg med dette?

Svar: Oppsigelsesfristene i statsansatteloven § 22 gjelder generelt for statsansatte, også for statsansatte som fremdeles er i prøvetiden. Ettersom du har vært ansatt i mindre enn ett år, er oppsigelsesfristen én måned.

Vi gjør oppmerksom på at oppsigelsesfristen etter statsansatteloven løper fra dato til dato. Dette til forskjell fra arbeidsmiljølovens system, der fristen begynner å løpe fra og med første dag i måneden etter at oppsigelsen fant sted.

Statsansattelovens system innebærer at fristen begynner å løpe den dagen oppsigelsen kommer frem til din arbeidsgiver, og løper til og med samme dag i måneden én måned frem i tid. Dersom du eksempelvis leverer din oppsigelse mandag 22. mai 2023, vil du ha din siste arbeidsdag torsdag 22. juni 2023. 

Saken fortsetter under annonsen