Ungt entreprenørskap prisvinnerne
Foto

Studentbedriften MMEDS, bestående av Sara Feruglio, Eva Audunsdottir og Mari Hegvik, med UniCredit Future Award 2022 som de vant under EM for studentbedrifter i Estland. Foto: Ungt Entreprenørskap Norge

Unge norske entreprenører fra Ålesund til topps i Europa

Publisert: 18. juli 2022 kl 09.09
Oppdatert: 18. juli 2022 kl 09.20

Bak europamesterskapet for studentbedrifter står Ungt Entreprenørskap og JA Europe. Totalt deltok 320 studenter fra 21 land under entreprenørskapsfestivalen «Gen-E» i Estland.

Avfall fra fiskeindustrien

Studentbedriften MMEDS består av Sara Feruglio, Eva Audunsdottir og Mari Hegvik, og de studerer biologi og markedsføring ved NTNU i Ålesund. Gjennom Ungt Entreprenørskaps program «Studentbedrift» har de jobbet med avfall fra fiskeindustrien og utviklet det kommersielle produktet MMEDS-kollagen, skriver Ungt Entreprenørskap i en pressemelding.

– Dette har vært en helt fantastisk opplevelse for oss, og vi har knyttet verdifulle nettverk i Europa. Vi har jobbet mye med bærekraft, og da er det utrolig gøy at juryen ser potensialet i det vi driver med, sier daglig leder Sara Feruglio.

Premien omfatter blant annet mentor-oppfølging fra UniCredit gjennom kommende år.

De tre bedriftseierne har tatt bacheloroppgaven ved å jobbe med studentbedriften under ledelse av førstelektor Bjørn Magne Hatlø ved NTNU i Ålesund. 

Blir aksjeselskap

Saken fortsetter under annonsen

Feruglio forteller videre at det har gått med mange timer i arbeidet, og at de nå tenker å videreføre studentbedriften i et aksjeselskap. 

– Dette har vært utrolig lærerikt, og vi gleder oss til å jobbe videre med marint kollagen, sier de stolte vinnerne.

MMED er ikke den eneste norske studentbedriften som ble hedret i Tallin. Også Iver Høgden Mæle fra Hvam videregående skole (Leadership Award) og Kuben yrkesarena i Oslo (The Entrepreneurial School Award 2022) stakk av med hver sin pris.

Entreprenørskap i skolen

Ungt Entreprenørskap Norge har gjennom 25 år jobbet med entreprenørskap i skolen i Norge, og har nå bred aktivitet over hele landet fra barnetrinn til høyere utdanning.

– Det at våre elever og studenter markerer seg og går til topps i konkurranse med de største landene i Europa er et tegn på kvalitet, og en tilbakemelding på at vi jobber godt med entreprenørskap i skolen i Norge, mener administrerende direktør Grete Ingeborg Nykkelmo i Ungt Entreprenørskap Norge.