Illustrasjonsfoto.

Foto

FG Trade/iStock

Trenger du å søke om lønnsstøtte?

Publisert: 29. april 2021 kl 11.16
Oppdatert: 29. april 2021 kl 11.16

Søknadsportalen for lønnsstøtte åpner mandag 3. mai. Arbeidsgivere kan søke om lønnsstøtte for perioden 15. mars og ut juni 2021. Søkefristen er 30. september.

Lønnsstøtteordningen innebærer at kriserammede bedrifter kan få inntil 25.000 kroner per måned i støtte per ansatt de tar tilbake fra permittering.

Det vil ta vel ti dager fra søknadsportalen åpner til de første bedriftene får lønnsstøtte utbetalt.

– For å kunne søke lønnsstøtte er det viktig at virksomheten har rapportert riktig i a-meldingen til Aa-registeret, sier Hilde Pedersen, ansvarlig for lønnsstøtteordningen i Skatteetaten.

A-meldingen er en månedlig melding fra opplysningspliktige til NAV, SSB og Skatteetaten om ansattes inntekt, arbeidsforhold og forskuddstrekk, samt arbeidsgiveravgift og finansskatt på lønn for virksomheten.

Maksbeløp på 9,4 millioner

Søknadsportalen er åpen i periodene 3.-31. mai og 1.-30. september, med endelig søkefrist 30. september.

Saken fortsetter under annonsen

Bedrifter som søker før 31. mai vil kunne få første utbetaling før sommeren, dersom søknaden ikke må gjennomgå manuell behandling. Søknader for konsern kan kun sendes i perioden 1.-30. september.

Støttebeløpet beregnes ut fra den ansattes stillingsbrøk, permitteringsgrad og antall kalenderdager den ansatte er tilbake i jobb.

For frivillige og ideelle virksomheter er støttebeløpet 15.000 kroner per måned per fulltidsansatt som tas tilbake.

For lærlinger som tas tilbake i jobb gis inntil 15.000 kroner per måned. Maksbeløp per virksomhet og konsern er satt til 9,4 millioner kroner for perioden 15. mars-30. april og 12,5 millioner kroner for perioden 1. mai-30. juni.

Full åpenhet og kontroller

– Både søknads- og utbetalingsprosessen er i stor grad automatiserte. Det vil være full åpenhet om hvilke bedrifter som får støtte gjennom ordningen og Skatteetaten gjennomfører kontroller av virksomheter som søker tilskudd, sier Pedersen.

I tillegg til eget kontrollarbeid, har også Skatteetaten nært samarbeid med ØKOKRIM, politidistriktene og andre offentlige etater som NAV, Tolletaten, Arbeidstilsynet og de sju A-krimsentrene.

Saken fortsetter under annonsen