Administrerende direktør i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen. 

Foto

CF-Wesenberg.

 

Krever at ny regjering fullfører modernisering av forskriften om hjemmekontor

Publisert: 22. september 2021 kl 11.55
Oppdatert: 22. september 2021 kl 11.55

Før sommeren sendte regjeringen på høring «Forslag til endringer i forskrift om arbeid som utføres i arbeidstakers hjem.»

I pandemien ble det vedtatt unntak fra denne forskriften, som nødløsning og for å hindre at mange begikk lovbrudd.

– Høringen er over. Nå er det viktig at ny regjering ikke stopper moderniseringen av denne forskriften, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i bransjeforeningen Regnskap Norge i en melding.

Dagens lovverk krever skriftlig avtale om hjemmekontor. I forslaget til endring av forskriften reises spørsmål om hvilke plikter arbeidsgiver skal ha – blant annet til å ivareta fysisk arbeidsmiljø, psykososialt arbeidsmiljø og arbeidstidsbestemmelsene.

Større avstand til kollegaer

Nesten 99 prosent av norsk næringsliv består av små- og mellomstore bedrifter som til sammen sysselsetter rundt 60 prosent av alle ansatte i privat sektor.

– Et stort flertall av disse bedriftene benytter ekstern regnskapsfører også som rådgiver knyttet til drift, forretningsutvikling og ikke minst personalledelse, sier Aale-Hansen.

Saken fortsetter under annonsen

– I takt med gradvis avvikling av smitteverntiltak knyttet til pandemien, registrerer vi diskusjon knyttet til hvordan den nye kontorhverdagen vil bli. Dette er et tema vi forventer får økt personalpolitisk oppmerksomhet.

– Det vi uten tvil kan slå fast er at alle nå har erfart at det å jobbe digitalt hjemmefra, går fint. Samtidig har mange erfart at avstanden til kollegaer blir større.

Utfordrende rettigheter

Rettigheter og plikter knyttet til hjemmekontor, kan være særlig utfordrende for små- og mellomstore bedrifter.

I debatten om hjemmekontor, eller det å jobbe hjemme, savner Regnskap Norge at dette også skjer på premissene til små- og mellomstore bedrifter.

For mange av dem kan rettigheter rundt fysisk arbeidsmiljø på et hjemmekontor bli økonomisk utfordrende.

Hvordan kan regelverket følges opp i praksis? På hvilken måte kan etterlevelse av arbeidsmiljøloven, arbeidstider og sittestillinger kontrolleres av arbeidsgiver – samtidig som han skal ivareta et godt arbeidsmiljø for hele virksomheten?

Saken fortsetter under annonsen

– Hvordan og hvor langt skal arbeidsgiver gå for å kontrollere at arbeidstiden overholdes og at arbeidsmiljøet er bra? spør Regnskap Norge-sjefen.

Ikke forhold seg til lovverket

– Mange har nok erfart at det å jobbe hjemme gjerne medfører at man jobber utover normalarbeidsdagen. Søndagsarbeid er jo etter dagens lovverk ikke tillatt, så hva da i det fleksible arbeidslivet? spør Aale-Hansen.

– Hittil har debatten om «hjemmekontor» i liten grad forholdt seg til det lovverket som eksisterer og som nå er på høring.

Regnskap Norge oppfordrer sterkt den nye regjeringen til å fullføre det pågående høringsabeidet og til å bidra til opplyst debatt og et moderne regelverk som er forståelig og enkelt å følge – og som bidrar til et fleksibelt arbeidsliv.