Ifølge 45 prosent av alle respondentene har bedrifter høyere risiko for dataangrep når de bytter til fjernarbeid.

Foto

SARINYAPINNGAM/iStock

Hackere har benyttet seg av overgangen til hybridkontor

Publisert: 13. juli 2021 kl 13.01
Oppdatert: 13. juli 2021 kl 13.01

En ny undersøkelse fra Check Point Software Technologies avslører hvordan bedrifter prioriterer sikkerhet for den hybride arbeidsplassen.

450 IT-sikkerhetsprofesjonelle har besvart undersøkelsen, hvor Europa utgjør den største andelen av tallgrunnlaget på 33 prosent.

Undersøkelsen viser at datakriminalitet og det digitale trusselbildet har økt etter hvert som hackere har benyttet seg av overgangen til eksternt og hybridarbeid.

Denne undersøkelsen bekrefter også at det er et økende skifte mot skybaserte sikkerhets- og SASE-løsninger (Secure access service edge).

– Ettersom organisasjoner gjør det mulig for sine ansatte å få tilgang til bedriftens ressurser eksternt, adresserer SASE-modellen begrensningene til tradisjonelle nettverksarkitekturer, konvergerende nettverk og sikkerhet i skyen, skriver Check Point i en pressemelding.

Hjemmekontor gir økt risiko

Ifølge 45 prosent av alle respondentene har bedrifter høyere risiko for dataangrep når de bytter til fjernarbeid.

Saken fortsetter under annonsen

Industriene som rapporterte det høyeste nivået av nettangrep var finans (54 prosent), kraftsektoren (52 prosent) og prosessindustri (47 prosent).

Undersøkelsen viser at de tre viktigste problemene IT- og sikkerhetsansvarlige takler nå er å skalere ytelse (46 prosent) personvern- og datasuverenitetshensyn (42 prosent) og støtte ekstern tilgang for ansattes private enheter (40 prosent).

For å møte det økte behovet for hjemmekontor sier 69 prosent av profesjonelle at de nå bygger lokal datasenterkapasitet, 66 prosent flytter til skybasert sikkerhet, og 36 prosent gjør begge deler.

Når ekstern tilgang til bedriftsapper muliggjøres, mener 70 prosent at sikkerheten til applikasjoner mot nettangrep og nulldagstrusler er av stor betydning.

En av de viktigste endringene

Skiftet mot hjemmekontor og hybride arbeidsplasser er en av de viktigste endringene som har skjedd under koronapandemien, sier Jørn Nygaard, country manager i Check Point.

Mange bedrifter har måttet kompromittere nettverksytelsen og sikkerheten på tvers av sine distribuerte miljøer fordi de bruker flere forskjellige endepunktsløsninger, noe som fører til ledelseskompleksitet og en fragmentert trusseloversikt.

Saken fortsetter under annonsen

– Denne undersøkelsen bekrefter at mange organisasjoner er mer utsatt og det er et økende skiftet mot skybasert sikkerhet. SASE-rammeverket konsoliderer skytjenester for å minimere angrepsflater og forbedre brukeropplevelsen, sier han.

Skalere opp

Interessant nok avslører undersøkelsen dobbel bruk av både skybasert og lokal sikkerhet. Det kan være lettere å legge til kapasitet i dagens løsninger, i stedet for å rive ut og erstatte dem med helt nye.

Alternativt kan dette gjenspeile en trinnvis tilnærming mot å ta i bruk skybaserte tjenester eller kan være et resultat av hensyn til dataens beliggenhet.

Likevel bruker 66 prosent skybaserte sikkerhetstjenester for å skalere opp ekstern tilgang, og 61 prosent av respondentene anser skybaserte sikkerhetstjenester som kritiske for å skalere ekstern tilgang (inkludert 83 prosent av toppledelsen).

– Nå mer enn noen gang, på grunn av de langsiktige effektene som fjernarbeid vil ha på datasikkerhetsbehov og arkitektur, får skybaserte sikkerhetstjenester og SASE-teknologi (Secure Access Service Edge) interesse når de løser det presserende behovet for å gi raskt tilkobling og pålitelig sikkerhet for alle brukere uavhengig av enhet, plassering eller målressurs.

– Med brukere som jobber hvor som helst, forbedrer skytjenester ytelse og tilgjengelighet på global skala.

Saken fortsetter under annonsen