Stendi vinner årets Ringer i vannet-pris
Ringer i vannet er en rekrutteringsstrategi som arbeid- og inkluderingsbedrifter bruker for å få næringslivet med på å ansette personer med huller i CV-en. Strategien er utviklet i NHO, og årlig utdeles en pris til virksomheter som har utmerket seg med en inkluderende rekrutteringspraksis.
I år retter prisen oppmerksomhet til NHO-bedrifter som under pandemien har gjort en ekstra samfunnsinnsats ved å ansette personer som har vært på arbeidsmarkedstiltak i en arbeid- og inkluderingsbedrift.
– Da koronaen traff oss var utsiktene at personer som allerede stod utenfor arbeidslivet kunne få et tøft år. Men formidlingsresultatene er oppløftende. Mange bedrifter har også i år brukt Ringer i Vannet som en rekrutteringskanal, sier direktør Kenneth Stien i bransjeorganisasjonen Arbeid & Inkludering i NHO Service og Handel i en pressmelding.
Stien ser dette om årets prisvinner:
– Stendi har i særlig grad vist vei ved å ansette 10 personer i løpet av de fem første månedene i pandemien. Stendi viser at dette er mennesker det er verdt å satse på. Det betyr enormt for den enkelte, men også for samfunnet.
– Viktig med realkompetanse
– Vi har ansatt gjennom Ringer i Vannet fordi vi tror på en miks av realkompetanse og formalkompetanse, sier administrerende direktør Ingvild Kristiansen i Stendi.
– Vi driver med barnevernsinstitusjoner og ulike boformer for psykisk syke og rusmisbrukere. I det arbeidet er det viktig med realkompetanse, og relasjonen til våre brukere er veldig viktig. Det har vi fått en god match på gjennom Ringer i Vannet, sier hun i pressemeldingen fra NHO.
Administrerende direktør Anne Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel peker på at nettopp i år med en helsekrise og en likviditetskrise for næringslivet, er det ekstra viktig å ansette personer med redusert arbeidsevne.
– Det viktige med Ringer i Vannet er at det tar arbeidsgivers innfallsvinkel til å få folk i arbeid. Det har vist seg å fungere veldig godt, og da fungerer det også veldig godt for arbeidstaker, sier hun.
Mange ansettelser i koronatiden
På vegne av Nav jobber arbeid- og inkluderingsbransjen med mennesker som trenger ekstra bistand for komme i arbeid. Og selv i et år med korona og et usikkert arbeidsmarked er resultatene gode, forteller Arbeid & Inkludering.
Ved utgangen av september hadde man lykkes med å formidle 7.500 personer til jobb eller utdanning. Andelen som kommer i jobb, er på samme nivå som i fjor, ifølge organisasjonen.