For at du skal kunne skille deg ut og vise deg fra din beste side er det viktig at profilen er så god som mulig.

Foto

courtneyk.

Slik får du den perfekte LinkedIn-profil

Publisert: 6. februar 2020 kl 13.32
Oppdatert: 6. februar 2020 kl 13.32

Over en million arbeidstakere i Norge har profil. Markedssjef i Randstad, Christian Børresen, gir noen tips til hvordan din profil kan vekke interessen til fremtidige arbeidsgivere.

For at du skal kunne skille deg ut og vise deg fra din beste side er det viktig at profilen er så god som mulig.

Ved at du har en god og utfyllende profil gjør du det enkelt for både deg og din potensielle arbeidsgiver.

En komplett profil gjør at du kanskje vil oppleve å bli kontaktet med jobbtilbud uten at du har søkt.

–  LinkedIn er uten tvil den viktigste profesjonelle plattformen der arbeidstakere og arbeidsgivere møtes. Det er derimot viktig å forstå at dette er noe annet enn de øvrige sosiale mediene. Her skal du vise deg fra på en måte som speiler den profesjonelle utgaven av deg selv, sier Børresen.

Ta deg god tid

Saken fortsetter under annonsen

Det tar tid å få en god profil, men se på det som en investering i deg selv.

Flere og flere jobbportaler gir også etterhvert mulighet til å søke direkte med LinkedIn-profilen, så dermed vil du kunne spare tid i søknadsprosessen.

– Du vil også merke at LinkedIn er en plattform som er godt egnet for å øke egen kompetanse, Børresen.

Har du et nettverk av relevante kontakter, vil du fort se at det som deles av oppdateringer og nyheter er interessant og lærerikt,

Her er markedssjefens viktigste råd for å optimalisere den personlige profilen.

1. Oppdater den grunnleggende informasjonen

Skal du være på LinkedIn er det viktig å vise at du er tilstedeværende. Alt som skjer på plattformen baserer seg på søk og relasjoner, og skinner det gjennom at du ikke har en oppdatert profil vil du neppe nå så langt som du burde.

Saken fortsetter under annonsen

2. Ha et relevant og profesjonelt bilde

Det beste er å se rett i kameraet, bruk godt lys og forsøk å se positiv og imøtekommende ut. Har du ikke tilgang til proft utstyr så kan du ta bilde med mobil, men ikke en selfie. Kle deg pent, men ikke overdrevent. Fjern solbrillene. Er du håndverker ser det kanskje unaturlig ut om du har bilde i dress.

Det å ikke ha et bilde er egentlig ikke noe alternativ dersom du ønsker å bli funnet. I følge LinkedIn selv er det 11 ganger så stor mulighet til å bli klikket på dersom du har bilde i forhold til en tom profil.

3. Bruk bakgrunnsbilde

Ser profilen din kjedelig ut, legg til et bakgrunnsbilde. Finn et bilde som er relevant, og helst et du ikke har stjålet fra et annet sted. De fleste bruker gjerne et bilde som er i arbeidsgivers profil.

4. Bruk overskrift og sammendrag

Overskriften er der du selger inn deg selv og kompetansen din. Denne blir også vist i søk sammen med bildet ditt, så her har du en unik mulighet til å stå fram med det som er dine sterke sider. fokusere på hvem du er, og dit du har tenkt deg i sammendraget.

Saken fortsetter under annonsen

5. Skrivefeil er ikke lov.

Les nøye gjennom, og dersom du vet at du har en tendens til å ha feil så bør du få en venn til å se over i tillegg.

6. Bruk nøkkelord

Bruk faguttrykk og nøkkelord som du antar at en rekrutterer vil bruke for å søke seg fram til kandidater med din erfaring.

7. Kurs og sertifiseringer

For enkelte yrker finnes det ingen egen utdannelse, men du er avhengig av å ha sertifikater. Om det ikke er relevant for den nåværende jobben kan det hende det er det som skal til for at du skal tas i betraktning i den nye.

8. Interesser

Saken fortsetter under annonsen

Det er forskjell på Facebook og LinkedIn, men du kan gjerne vise at du er samfunnsengasjert og har kompetanse utover utdannelse og yrkeserfaring. Har du tatt på deg frivillige verv er det plass for dette. Gjennom de tingene du har engasjert deg i forteller du mye om deg selv som person.

9. Personaliser linken til profilen din

I utgangspunktet er linken til profilen din satt sammen med masse rare tall og bokstaver. Hvis du tar deg tid til å personalisere linken ser det mye bedre ut. Da deler du den enkelt på visittkort, i CV eller søknad. Linken forkorter du enkelt under edit profile and public URL som du finner øverst til høyre på profilen din.

10. Knytt kontakt med mennesker du ikke kjenner

Du vil oppleve å få invitasjoner av mennesker du ikke har møtt. Ikke vær redd for å takke ja til disse dersom du ser at de har stillinger eller kompetanse som er relevant for deg. Vær heller ikke redd for å sende invitasjoner til ukjente.

11. Del relevante oppdateringer

Du vil merke at du fort blir mye mer synlig om du legger ut jevnlige oppdateringer. Vær profesjonell, skriv om noe du har greie med, og ikke del for ofte

Saken fortsetter under annonsen

12. Bli medlem i grupper

Grupper er et fint sted å holde seg faglig oppdatert. En annen ekstra effekt ved å være i en gruppe er at alle medlemmer i samme gruppe vil være hverandres 2. grads forbindelse, og dermed tilgjengelig for søk. Gruppene er også et fint sted å knytte kontakt med mennesker du ønsker å ha i nettverket ditt.

13. Del av deg selv

Vær hyggelig i kommentarene dine. Husk at du skal selge din ekspertise, og ikke dine produkter. Ikke opptre som masete og «reklamete».