Bedriften lurer på hvilke regler som gjelder for sykepenger når ansatte har fravær på grunn av koronaviruset.

Foto

Thomas_EyeDesign

Må arbeidsgiver betale sykepenger når ansatte har fravær på grunn av koronaviruset?

Publisert: 12. mars 2020 kl 09.59
Oppdatert: 12. mars 2020 kl 09.59

Spørsmål. Vi som bedrift lurer på hvilke regler som gjelder for sykepenger når ansatte har fravær på grunn av koronaviruset. Må vi betale for arbeidsgiverperioden i slike tilfeller, og når betaler Nav sykepenger?

Svar: Den alminnelige arbeidsgiverperioden gjelder for sykefravær som følge av koronaviruset, hvilket betyr at arbeidsgiver fremdeles må betale sykepenger de første 16 kalenderdagene.

I forhold til spørsmålet om når Nav betaler sykepenger i forbindelse med koronaviruset, kommer dette an på hvilken smitterisiko arbeidstakeren har, hvorvidt en lege har vurdert sannsynligheten for smitte og faren for spredning, og til slutt hvilke tilretteleggingsmuligheter som finnes for den aktuelle arbeidstakeren.

Nav har utarbeidet gode retningslinjer for sykemeldinger i forbindelse med koronaviruset, som vi anbefaler at bedriften tar en titt på.

Dersom det er ansatte som er i risikogruppen for smitte, og disse må holde seg hjemme for å ikke bli smittet selv, er utgangspunktet at de ikke har krav på sykepenger fra NAV

Saken fortsetter under annonsen