De ansatte er redde for hvordan de skal klare seg økonomisk, da noen av dem blant annet ikke har oppsparte midler. 

Foto

iStock. 

Kan ansatte få forskudd på dagpenger fra Nav?

Publisert: 5. mai 2020 kl 09.07
Oppdatert: 5. mai 2020 kl 09.07

Spørsmål: Jeg er daglig leder i en mindre bedrift, og har sett meg nødt til å permittere mine ansatte på grunn av salgsnedgang som følge av koronapandemien.

De ansatte er redde for hvordan de skal klare seg økonomisk, da noen av dem blant annet ikke har oppsparte midler.

Dette særlig fordi en dagpengesøknad hos NAV til vanlig tar rundt 21 dager å behandle, med forventet forlenget behandlingstid på grunn av koronasituasjonen.

Jeg lurer på om det finnes måter de ansatte kan få penger på raskere, enn å måtte vente i opp mot en måned før de får sin første dagpengeutbetaling.

Svar: Det er riktig at NAV anslår om lag 21 dagers behandlingstid for dagpengesøknader, og også at det må påregnes noe mer tid på grunn av den store pågangen NAV nå opplever.

For permitterte arbeidstakere som trenger penger raskere, har NAV i forbindelse med koronasituasjonen opprettet en forskuddsordning, slik at man kan søke om forskudd på dagpenger.

Dersom den permitterte arbeidstakeren oppfyller vilkår for rett på dagpenger, og har søkt om dagpenger fra NAV, kan vedkommende deretter søke NAV om forskudd.

Saken fortsetter under annonsen

NAV har anslått at forskuddet vil komme inn på konto om lag fem virkedager etter innlevert søknad. Forskuddet gis for én måned, og vil utgjøre litt i underkant av det NAV tror den permitterte vil få i dagpenger.