Hadeland-bedrift tildelt Mangfoldsprisen
– Bedriften Lydgulvsystemer viser oss hvordan man kan skape godt samhold og faglig fellesskap i et mangfoldig arbeidsmiljø. De har møtt utfordringer, men har likevel lykkes med å skape lønnsomhet for en mangfoldig bedrift. Jeg vil gratulere så mye, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.
Mangfoldsprisen ble utdelt på regjeringens integreringskonferanse i dag, og er regjeringens utmerkelse for mesterlig bruk av kompetansen til innvandrere. Både små og store virksomheter kan nomineres. Formålet med prisen er å fremme etnisk mangfold, bedre bruk av innvandreres kompetanse og øke rekruttering av innvandrere i arbeidslivet. Dette skal skje gjennom å løfte fram de gode eksemplene på etnisk mangfold i arbeidslivet som kan inspirere andre.
Daglig leder i Lydgulvsystemer, Kristian Mellem, sier det er stort å vinne prisen.
– Som gründer er man opptatt av å bygge en bedrift som tjener penger og som er i vekst, men vi er også opptatt av å bygge de menneskene som arbeider her. Denne prisen betyr at vi også har lykkes med det, sier han.
Melby mener at den jobben som mangfoldsbedriftene gjør er viktig for at innvandrere og familiene deres skal kunne lykkes med å bli en integrert del av det norske samfunnet.
– Et stabilt fotfeste i arbeidslivet er en viktig forutsetning for at menneske med innvandrerbakgrunn skal lykkes i Norge. Gjennom Mangfoldsprisen ønsker regjeringa å motivere arbeidsgiverne til økt bevissthet om verdien av mangfold, og ulik bakgrunn som ressurs, sier Melby.
Hard konkurranse
Til sammen mottok Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) over 318 forslag til prisvinnere, og det er IMDi som har ledet nominasjonsprosessen. Seks regionale juryer har valgt ut 12 regionale vinnere, fordelte på to kategorier: Små bedrifter og mellomstore/store bedrifter.
I tillegg til å vinne hedersprisen, vant Lydgulvsystemer også i kategorien for små bedrifter. I kategorien for store virksomheter vant Øst politidistrikt.
– Det er mange gode mangfoldsbedrifter, og konkurransen har vært hard. De seks virksomhetene som til slutt fikk plass på pallen, viser vei inn i et moderne og inkluderende norsk arbeidsliv. Velferdsmodellen vår er avhengig av at kompetansen og ressursene til den enkelte blir tatt i bruk, sier direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet Libe Rieber Mohn.
Mangfold som konkurransefortrinn
Lydgulvsystemer har hatt en kraftig vekst de siste fem årene, og har i dag 14 ansatte fra land som Syria, Sør-Afrika og Polen. Daglig leder Mellem er overbevist om at et større etnisk mangfold på arbeidsplassen er et konkurransefortrinn, og at dette er en av årsakene til de siste åras suksess.
– Dessverre er det slik at for mange innvandrere er det vanskelig å komme i arbeid. Dersom man står utenfor arbeidslivet, står man ofte også utenfor andre fellesskap. Heldigvis finnes det virksomheter der ute som tenker annerledes, og som ansetter folk på tvers av bakgrunn, språk og nasjonalitet. Derfor er Mangfoldsprisen viktig, avslutter kunnskaps -og integreringsminister Guri Melby.
Nasjonale prisvinnere Mangfoldsprisen 2020
Små virksomheter
- Gull: Lydgulvsystemer (Viken)
- Sølv: Café Vintage (Vestfold og Telemark)
- Bronse: Averøy Regnskapslag (Møre og Romsdal)
Store virksomheter
- Gull: Øst politidistrikt (Viken)
- Sølv: Hennig Olsen (Agder)
- New Normal Group (Vestfold og Telemark)
Årets mangfoldsbedrift: Lydgulvsystemer