Unibuss sine buser står fortsatt parkert på Ulven i Oslo. 

Foto
Terje Pedersen / NTB
 
 
Busstreiken

Fremdeles fastlåst konflikt – hele landet rammet

Publisert: 28. september 2020 kl 08.21
Oppdatert: 28. september 2020 kl 08.21

Over en uke etter at bussjåfører i Oslo og Viken gikk ut i streik, er det ennå ingen samtaler på gang. Det opplyser kommunikasjonssjef i Yrkestrafikkforbundet Tormund Hansen Skinnarmo til NTB.

– Ikke noe nytt, ingen kontakt, skriver han i en SMS.

I helgen ble streiken trappet opp, og ytterligere 4.500 bussjåfører sluttet seg til de 3.800 sjåførene som allerede hadde lagt ned arbeidet.

Totalt er dermed rundt 8.500 sjåfører med i streiken, som startet søndag 20. september da det ble brudd i meklingen mellom NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden, og Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet på arbeidstakersiden.

Står fast på tilbud

Administrerende direktør Jon H. Stordrange i NHO Transport bekrefter også overfor NTB at det ikke er etablert noen kontakt.

– Arbeidsgiversiden står fast på sitt tilbud, som gir en lønnsvekst på samme nivå som andre yrkesgrupper har fått i årets oppgjør, sier han.

Saken fortsetter under annonsen

Store deler av kollektivtrafikken er nå lammet som følge av bruddet i lønnsoppgjøret. Lørdag morgen ble bussjåførene i Vestland, Trøndelag, Rogaland og Finnmark tatt ut i streik.

Bekymret sykehusledelse

Bergen er en av byene som er rammet av streikens opptrapping – noe som bekymrer ledelsen ved Haukeland universitetssjukehus.

– Vi er selvsagt bekymret for kombinasjonen av covid-19 og smitte – og manglende busstransport i vårt område, sier administrerende direktør Eivind Hansen til NRK.

Bergen kommune har nylig vært utsatt for et smitteutbrudd og har innført flere smitteverntiltak.

Sykehusledelsen oppfordrer nå ansatte og pasienter til å gå eller sykle hvis de kan.