NEDBEMANNING: Fra 1. juli blir det bare postombæring annenhver dag. Det betyr at mange postansatte må se seg om etter en ny jobb.

Foto

Håvard Jørstad/Posten

Posten nedbemanner

Avtale med Nav skal gi postansatte ny jobb

Publisert: 2. mars 2020 kl 11.25
Oppdatert: 2. mars 2020 kl 11.27

Sterkt fallende postmengder gjør at det fra 1. juli bare vil bli distribuert post annenhver dag. Det betyr at mange ansatte i Posten vil miste jobben.

Ifølge Posten tas det nå grep for at flest mulig av dem som blir omfattet av omstilling og nedbemanning, skal få nytt arbeid utenfor Posten. Det skjer blant annet ved at Posten har inngått en landsdekkende omstillingsavtale med Nav.

Posten er den første bedriften som inngår en slik avtale med Nav.

500 færre årsverk

Færre dager med postdistribusjon fører til at behovet for bemanning blir redusert med om lag 500 årsverk, opplyser Posten i en pressemelding.

I utgangspunktet var omstillingen beregnet å medføre en nedbemanning på om lag 1.500 årsverk. For noen er det allerede funnet løsninger, og samtidig har Posten vunnet anbudet om avisdistribusjon. Det gjør at om lag 150-200 stillinger blir opprettholdt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Saken fortsetter under annonsen

Foto

OMSTILLINGSAVTALE: Konserndirektør Randi Løvland i Posten og arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav signerte omstillingsavtalen torsdag 27. februar. (Foto: Jørn Michalsen)

Egne jobbmesser

Konserndirektør Randi Løvland i Posten og arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav undertegnet omstillingsavtalen torsdag i forrige uke. Avtalen innebærer at Nav vil arrangere egne jobbmesser eksklusivt for ansatte i Posten, der de vil de møte bedrifter som har behov for arbeidskraft.

Slike jobbmesser er alt testet ut i Bergen og Stavanger.

– Vi er glade for at vi har fått til denne avtalen med Nav. Posten har omstilt i mange tiår, men tidligere har vi alltid klart å finne løsninger for de fleste berørte gjennom intern rekruttering. Nå har vi ikke lenger den samme muligheten, og derfor er avtalen med Nav verdifull, sier Randi Løvland i pressemeldingen.

Løvland er konserndirektør for HR og HMS i Posten.

– Vi i Nav er glade for at vi kan inngå en slik omstillingsavtale med en stor og landsdekkende bedrift som Posten. Heldigvis er arbeidsmarkedet generelt godt for tiden, og postansatte har ofte god kompetanse. Vi har derfor godt håp om å kunne hjelpe mange, sier arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav.

Saken fortsetter under annonsen