8 måter å jobbe smartere på i 2020
En tredjedel av amerikanske arbeidstakere føler seg ikke engasjert på arbeidsplassen, skriver The New York Times.
Det finnes likevel små justeringer du kan gjøre for å bedre trivselen på hvilken som helst arbeidsplass.
1. Det første rådet for å jobbe smartere dette året handler om å oppsøke mer glede på arbeidsplassen.
En studie viser at det å endre kun en liten del av arbeidshverdagen kan utgjøre en stor forskjell i hvor lykkelig du føler deg på jobb.
Du trenger med andre ord ikke å bytte jobb for å føle deg lykkeligere. Alt som skal til er noen små endringer.
2. Bruk styrkene dine klokere
I løpet av de siste to tiårene har det vært økt fokus på å spille på våre styrker i arbeidslivet enn å hele tiden skulle fiksere på fikse svakhetene våre. Det er synd at mange mennesker ikke føler seg gode nok og heller ikke fokuserer på hva de faktisk er gode på hver eneste dag.
3. Lær fra feilene dine
Når ting går vår vei, er vi gode på å identifisere hva vi gjorde rett: være forberedt, planlegge, delegere arbeidsoppgaver osv. Det å mislykkes gir deg derimot en sjanse til å adressere hva som faktisk gikk galt: hva gjorde at jeg mislyktes, har det noe med arbeidsvanene mine å gjøre?
4. Unngå drama
Sladder på arbeidsplassen er vanlig. Det samme er ønsket om å være en del av en gruppe. På en ny arbeidsplass kan denne kombinasjonen kan være skadelig hvis du begynner å henge med kollegaer som er kjent for å være negative og kaste bort tiden sin.
Karriereekspert Jill Jacinto sier til avisa at selv om det å sladre om de samme menneskene til noen av kollegaene dine vil kunne føre til nye vennskap, er det best å unngå sladring helt og fullt.
5. Jobber du med det du ønsker å drive med?
Dette er et av de vanskeligste spørsmålene vi stiller oss selv. Psykologiprofessor Mart Markman råder arbeidstakere til å tenke over hvor du er i livet og om dette er hvor du ønsker å være en gang i året.
«Ikke vent til en tragedie skjer før du er villig til å tenke over dette,» sier han til avisen.
6. Lær å håndtere idioter
På et eller annet tidspunkt i livet har du mest sannsynlig måtte jobbe sammen med en idiot.
Dette er mennesker som har null respekt for deg. De stjeler æren for suksessene dine, klandrer deg for deres feil, invaderer privatlivet ditt, bryter løfter, kjefter på deg og får deg til å føle deg liten.
De behandler deg rett og slett som dritt, uten at de vet det selv eller så bryr de seg rett og slett ikke. For all del ikke synk ned på samme nivå som vedkommende. Fortell rolig at dette ikke er måten å behandle kollegaer på og si at det ikke var slik du ble oppdratt til å ha en intellektuell diskusjon.
7. Vær smart når du spør om råd
Bransjefolk med lang erfaring får ofte spørsmål fra unge arbeidstakere om de kan stille opp til en uformell prat for å få karriereråd. Hvordan du går fram har alt å si. Du vil ikke fremstå som privilegert eller som om du ber om at vedkommende skal gi deg en jobb.
Det kan være vanskelig eller urealistisk for et travelt menneske å sette opp slike avtaler for alle som spør.
8. Bli bedre på jobbintervjuer
Det viser seg at 92 prosent av befolkningen har angst for jobbintervjuer. Vi bekymrer oss over at vi ikke kommer til å utrykke oss riktig eller at vi ikke ser riktig ut.
Hva vil folk tenke om jeg har et dårlig håndtrykk eller om de oppfatter meg som litt rar? Med alt dette følger skjelvende hender, kaldsvette og kvalme – alt som forsterker angsten enda mer.