Flere felter i Nordsjøen, blant annet deler av Oseberg, sto i fare for å bli stengt dersom ikke det var kommet til enighet i forhandlingene mellom Lederne og Norsk Olje og Gass. 

Foto
Helge Hansen/NTB scanpix
 
 

Ingen streik i oljenæringa

Publisert: 4. juni 2019 kl 08.35
Oppdatert: 4. juni 2019 kl 09.05

Etter det Lederne beskriver som «krevende» forhandlinger og mekling hos Riksmekleren mandag ble det klokken 04.00 natt til tirsdag enighet i sokkelforhandlingene mellom Lederne og Norsk olje og gass.

Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen, sier i en pressemelding at det som nå er kommet på plass er svært viktig.

– Dette betyr at vi har fått en avtale som vi ikke var i nærheten av å få under forhandlingene i Stavanger, understreker han.

Dette kom de frem til

Samtlige fagforeninger fikk følgende tilbud 8. mai:

  • Et generelt tillegg på 19.700 kroner.  

  • Heving av satser for skift/natt/konferansetillegg med kr. 3,- og

  • En økning av helligdagsgodtgjørelse med kr. 50,-.

  • Tilbudet oppfyller frontfagets ramme på 3,2 prosent.

I tillegg er det enighet om at partene frem til 30. september 2019 skal drøfte forhold rundt hvordan mellomoppgjør fungerer, lokale forhandlinger, og utvalgsarbeid knyttet til fremtidige nye samarbeids- og driftsformer med videre.

Saken fortsetter under annonsen

– Det har vært svært krevende forhandlinger, men det ble til slutt oppnådd enighet om en økonomisk ramme som er tilsvarende det som ble tilbudt i lønnsforhandlingene i mai, og som allerede er gitt Industri Energi og Safe, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en pressemelding.

Årets lønnsoppgjør var et mellomoppgjør. I år som i fjor var det kun Lederne som hadde streikerett, og var derfor eneste organisasjon som hadde mulighet å bruke Riksmekleren. Lederne har om lag 1000 medlemmer som er omfattet av sokkelavtalen. Mekler var Edvard Os.