Foto

Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fortsatt nedgang i ledigheten

Publisert: 1. mars 2019 kl 11.06
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

I november 2018 lanserte Nav en ny registreringsløsning som bidrar til at det går kortere tid fra arbeidssøkerne registrerer seg på Nav.no til de kommer inn i statistikken. Dette har medført et brudd i statistikken på registrert ledighet. Effekten av bruddet estimeres til å utgjøre 6 prosent flere helt ledige enn det hadde vært uten den nye registreringsløsningen. Nav har estimert brudd- og sesongjusterte tall for å kunne vurdere den løpende utviklingen i arbeidsledigheten.

– Den registrerte arbeidsledigheten har vist en fallende trend i over to år. Andelen helt ledige ligger nå på 2,3 prosent av arbeidsstyrken, ifølge brudd- og sesongjusterte tall. Arbeidsledigheten har ikke vært så lav på ti år, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Andelen helt ledige har gått ned med 0,2 prosentpoeng i løpet av de siste tolv månedene og lå på 2,3 prosent i februar, justert for bruddet i statistikken og sesongvariasjoner. Andelen helt ledige og arbeidssøkere på tiltak lå på 2,9 prosent i februar, ned med 0,3 prosentpoeng de siste tolv månedene.

Saken fortsetter under annonsen