Lojalitet kan kjøpes, men ikke for penger
Flere undersøkelser tyder på at det blir vanskeligere og vanskeligere å holde på arbeidskraft over tid. Mens unge slutter i jobber de liker, sliter mange eldre med å henge med den rivende utviklingen på arbeidsmarkedet.
En ny undersøkelse utført av Deloitte blant 10.455 personer i millenniumsgenerasjonen fra 36 ulike land, viser at 43 prosent ønsker å forlate sin nåværende arbeidsplass innen to år, mens 28 prosent ser for seg at de blir værende i mer enn fem.
Millennials er i denne sammenheng definert som personer født mellom januar 1983 og desember 1994, med universitets- eller høyskolegrad og heltidsansatt i større private selskaper.
Gapet mellom de to gruppene er noe større enn i fjor.
Når det er sagt er det ikke umulig å skaffe seg lojalitet, ei heller hos de unge håpefulle.
I undersøkelsen kommer det frem at millenniumsgenerasjonen vektlegger mangfold, inkludering og fleksibilitet – og setter pris på at selskapene de jobber for forsøker å ta samfunnsansvar gjennom å utdanne og informere eller promotere god helse og miljøbevissthet.
– Når vi evaluerer responsen fra de som ønsker å forlate nåværende stilling innen to år og de som planlegger å bli værende i minst fem, fant vi at lønn kanskje er den viktigste faktoren for å tiltrekke seg millennials, men mangfold, inkludering og fleksibilitet er nøkkelen for å beholde dem, sier leder for globale talenter i Deloitte, Michele Parmelee til Quartz.
Hva millenniumsgenerasjonen planlegger å gjøre og hva de faktisk gjør, kan imidlertid være forskjellige ting. I fjor fant en studie gjennomført av Pew Research at disse arbeidstakerne ikke er mindre lojale enn andre generasjoner.