Illustrasjonsfoto. 

Foto

Tore Meek / NTB scanpix.

Lønnsoppgjør

500.000 til erfarne sykepleiere

Publisert: 3. mai 2018 kl 08.40
Oppdatert: 3. mai 2018 kl 08.40

– Vi har etter konstruktive forhandlinger og godt samarbeid kommet til enighet i tariffoppgjøret for sykehusene, sier direktør for Spekter Helse, Sylvia Brustad og forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund i en pressemelding.

Spekter og Norsk Sykepleierforbund er enige om at minstelønnen for sykepleiere med 10 års ansiennitet økes til 490.000 fra 1. juli i år, og at den skal heves til kr 500.000 senest fra 1. juli 2019.

– Dette var det viktigste lønnspolitiske målet vårt i Sykepleierløftet og en viktig milepæl for oss, sier forbundsleder Eli Gunhild By og fortsetter:

 – Selv om vi gjerne skulle ha sett at rammen for oppgjøret var høyere, må jeg rose Spekter for godt samarbeid og en god vilje til å møte oss på viktige punkter.

3,5 prosent til alle

– Vi har gjennom gode prosesser og svært godt samarbeid funnet en innretning på lønnsoppgjøret som vi er fornøyd med, og som er i tråd med de inntektspolitiske forutsetningene. Vi håper resultatet vil bidra til fortsatt å sikre viktig sykepleierkompetanse i sykehusene, sier Brustad. 

Resultatet innebærer blant annet at det gis et generelt tillegg på 3,5 prosent til alle NSF-medlemmene i helseforetakene, Lovisenberg sykehus og Martina Hansens Hospital, og at minstelønnssatsene heves.

Saken fortsetter under annonsen

Lønnstilleggene gis med virkning fra 1. juli 2018.