Foto
Erik Johansen / NTB scanpix

Slåss mot fagforbund

Publisert: 27. mars 2017 kl 09.36
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.58

Ifølge Dagbladet sloss nå Norwegian med nebb og klør for å hindre at deres kabinansatte i USA slutter seg til fagforbundet AFA.

Torsdag avgjøres det om de amerikanske kabinansatte i fagforeningen Norwegian Cabin Crew Association (NCCA) slutter seg til Association of Flight Attendants (AFA). Dette er ifølge hjemmesiden verdens største fagforbund for kabinpersonale.

Norwegian-ledelsen gjør nå det de kan for å få de ansatte til å stemme nei til AFA:

«Det er forbausende å se at vår amerikanske kabinansatte-fagforening nå vil slutte seg til en arbeidstakerorganisasjon som arbeider for å stoppe Norwegian fra å operere til og fra USA og derfor truer jobbene deres», skrev to Norwegian-sjefer i en epost til de amerikanske ansatte i midten av mars.

Både i eposten og på ansattemøter advarte Norwegian-ledelsen skarpt mot å slutte seg til AFA, men skrev samtidig at Norwegian «respekterer høyt» beslutninger om fagorganisering.

– Dette viser at Norwegian-ledelsen er hyklere og at ordene deres ikke betyr noe, sier Sara Nelson til Dagbladet.

Den mangeårige flyvertinnen er blant de aller mektigste i USAs flybransje, og representerer ifølge hjemmesida nesten 50.000 kabinansatte i 19 flyselskaper.

Saken fortsetter under annonsen

Denne siste konflikten ble trigget da NCCAs styre i frustrasjon over de pågående tarifforhandlingene bestemte seg for å søke støtte hos AFA, og ba medlemmene stemme ja eller nei til at NCCA slutter seg til AFA.

Det er denne stemmegivningen Norwegian-ledelsen nå prøver å påvirke.