Foto

Dreamstime. 

Kompetanse Norge

Lyser ut 17 millioner kroner ekstra til opplæring på arbeidsplassen

Publisert: 16. juni 2017 kl 09.16
Oppdatert: 16. juni 2017 kl 09.16

Kurstilbydere fra hele landet, i tillegg til private og offentlige virksomheter, kan nå søke Kompetanse Norge om midler fra Kompetansepluss. Dette er en ekstrautlysing som er øremerket opplæring i grunnleggende digitale ferdigheter på arbeidsplassen.

– Mange voksne har behov for å styrke sine digitale ferdigheter for å bidra i dagens og morgendagens arbeidsliv, sier Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge som forvalter Kompetansepluss.

Viktig kunnskap

OECDs undersøkelse av voksnes ferdigheter viser at vel 20 prosent av den norske arbeidsstyrken trenger påfyll av digital kompetanse.

En sentral oppgave for Kompetanse Norge er å arbeide for økt deltakelse i samfunns- og arbeidsliv ved å heve kompetansenivået for voksne:

– Kompetansepluss skal stimulere til mer læring blant de mange voksne i Norge som trenger å forbedre sine grunnleggende ferdigheter. Dette styrker deres tilknytning til arbeidslivet, sier Lund.

Til høsten er det planlagt utlysning av ordinære tilskuddsmidler gjennom Kompetansepluss arbeid og Kompetansepluss frivillighet. Følg med på kompetansenorge.no og våre Facebook-sider.

Saken fortsetter under annonsen

197 millioner

Kompetansepluss arbeid gir midler til kurs for arbeidstakere knyttet til arbeidsplass. Med denne ekstrautlysningen er det i år bevilget 197 millioner kroner til Kompetansepluss arbeid.

Kompetansepluss er en tilskuddsordning som skal bidra til at flere voksne, gjennom opplæring i grunnleggende ferdigheter og norsk/samisk, kan ta del i videre opplæring og utdanning, og styrke sin deltakelse i arbeids- og samfunnsliv.

Det er dokumentert at opplæringen fører til færre feil, bedre rapportering og motiverte ansatte. I tillegg blir flere ansatte rustet til å ta fagbrev.

Kompetansepluss gir mulighet for kursing hos både små og store virksomheter.

Søknadsfristen er 15. august.

 

Saken fortsetter under annonsen