LOs Trude Tinnlund.
Foto
Terje Pedersen / NTB scanpix
LO

– Bør åpne opp for etablering av faghøyskoler

Publisert: 26. september 2017 kl 10.08
Oppdatert: 26. september 2017 kl 10.08

– På den måten kan fagskolen få en mer reell status som høyere yrkesfaglig utdanning, sier LO-sekretær Trude Tinnlund i en pressemelding.

Mandag avga LOs sekretariat sin høring i til utkast til ny fagskolelov. En opprykkordning for fylkeskommunale fagskoler til statlige faghøyskoler kan gjøres etter fastsatte kriterier, tilsvarende som dagens opprykkordning fra høyskole til universitet, mener hun. Kunnskapsdepartementets forslag til nivåplassering av fagskolene i formålsparagrafen, og forslag til omregning av studiepoeng internasjonalt, er ikke i tråd med intensjonene i fagskolemeldingen som ble vedtatt før sommeren.

– Stortinget var tydelig på at fagskoleutdanning nå skal være høyere yrkesfaglig utdanning, og at en slik utdanning skal gi studiepoeng. Den nye fagskoleloven må være i tråd med Stortingets ønske om nettopp dette, sier Tinnlund.

LO har i forslaget til ny fagskolelov fått gjennomslag for mange av de endringene som er nødvendige for å styrke fagskolene.

– Dette gjelder særlig å gi fagskolene reell anerkjennelse som høyere yrkesfaglig utdanning, men også at fagskolene skal få studiepoeng, styrking av studentenes rettigheter, representasjon i fagskolerådenes styringsorgan og at fagskolene nå skal få et ansvar for å legge til rette for studentorgan. Det er selvsagt gledelig, sier Trude Tinnlund.

Saken fortsetter under annonsen