DNBs konsernsjef Rune Bjerke. 

Foto
Heiko Junge / NTB scanpix
 
 

SpareBank 1 og DNB går sammen om nytt forsikringsselskap

Publisert: 24. september 2018 kl 11.17
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.23

SpareBank 1 og DNB annonserte i dag at de går sammen om et nytt forsikringsselskap til en verdi av 19,75 milliarder kroner.

SpareBank 1-gruppen skal ha en eierandel på 65 prosent, mens DNB ASA skal øke sin eierandel fra 20 til 35 prosent til en kjøpssum på 2,96 milliarder kroner.

I tillegg har DNB sikret seg en opsjon på å kjøpe seg opp til 40 prosent i eierandel, men vil fortsette som datterselskap i SpareBank 1 Gruppen AS.

Sammenslåingen vil sørge for at det nye forsikringsselskapet blir Norges tredje største i det  fusjonen gjennomføres 1. januar 2019 med forutsetning med godkjenning fra myndighetene.

Selskapet vil da bli landets største med distribusjon gjennom bank. 

Personrisikoforsikringene fra DNB Livsforsikring AS, SpareBank 1 Forsikring AS og de bedriftsbetalende personrisikoforsikringene fra SpareBank 1 Forsikring AS blir overført til det nye selskapet.

«Dette bytteforholdet baserer seg på fremforhandlet markedsverdi av de to skadeforsikringsselskapene, inklusive verdien av overførte personrisikoprodukter», heter det i pressemeldingen.

Saken fortsetter under annonsen

Det totale premievolumet på personrisikoproduktene er på rundt tre milliarder kroner, med et resultat på omtrent 500 millioner kroner etter skatt.

Som et resultat av nedsalget til DNB vil SpareBank 1-gruppen få en skattefri gevinst på rundt 2,65 milliarder kroner.

SpareBank 1 og DNB inngikk intensjonsavtale om å slå sammen sine forsikringsvirksomheter den 20. juni i år og signerte avtalen i dag.

– Vi er imponerte over hva SpareBank 1 har fått til med sin satsing på forsikring. Nå slår vi sammen to veldig flinke forsikringsmiljøer, og vi gleder oss til å samarbeide om å lage de beste kundeopplevelsene i forsikringsmarkedet, skriver konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, i pressemeldingen.

Partene vil i løpet av kort tid sette sammen et styre for å velge en ny leder for det nye selskapet som ved tidspunktet for sammenslåing kommer til å ha nærmere 1000 medarbeidere