Anniken Hauglie: – Viktig med konkurranse

Publisert: 10. mai 2017 kl 10.58
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

I nyeste nummer skriver Velferd om Nav og tiltaksbransjen og hvordan anbudsrunder blir skrivekonkurranser.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener resultatet av dette har gitt større mangfold, selv om det er blitt færre leverandører.

«Selv om antallet leverandører som sitter igjen som tilbydere er gått ned, har flere aktører enn noen gang kunnet tilby sine tjenester og delta i prosessen – noe som er viktig for innovasjon og fagutvikling på dette feltet», svarer Hauglie i e-posten.

«Det er viktig å minne om at vi har gått fra en situasjon hvor det var fullstendig fravær av konkurranse, og hvor de samme bedriftene år etter år hadde enerett på å levere tjenester, til en situasjon hvor man med jevne mellomrom må dokumentere og vise i praksis at man er i stand til å levere kvalitativt gode arbeidsmarkedstjenester», skriver Hauglie.

– På rett vei

Saken fortsetter under annonsen

Det er for tidlig å si noe sikkert om de konkrete resultatene for brukerne, konstaterer statsråden.

«Tjenestene må ha virket i noe lengre tid for at vi skal kunne si noe om resultatene av tjenestene når det gjelder overgang til arbeid.»

Måten anbudsprosessen er gjennomført på gjør det imidlertid mulig å gjøre foreløpige kvalitative vurderinger, og de er positive, ifølge Hauglie:

«Jeg mener resultatene så langt viser at vi er på rett vei», skriver hun i e-posten til Velferd.