Er det plass til alle i arbeidslivet?
Robert Eriksson etterlyser A-en i Nav. Politikerne roper stadig høyere om at flere må ut av trygderekka og inn i arbeidslivet. Men er dette en retorikk som skaper avmakt og motløshet når målet om jobb til alle ikke har lykkes til nå? Er det i det hele tatt mulig å få alle som ønsker det og er i stand til det i arbeid?
Disse viktige og aktuelle spørsmålene tas opp på Velferdkonferansen 2015, som magasinet Velferd arrangerer 12. og 13. november. Konferansen retter seg mot arbeidsgivere, ansatte i Nav og attføringsbransjen, forskere, politikere og andre som jobber for et mer inkluderende arbeidsliv.
Konferansen finner sted på Quality Hotell Gardermoen Airport.
Meld deg på nå og få rabatt på konferanseavgiften. Klikk her.
En nødvendig konferanse
– Velferdkonferansen 2015 er et must for alle som er opptatt av et inkluderende arbeidsliv, sier Velferds redaktør Tore Kristensen.
– Gjennom 14 år med IA-avtale har man ikke lykkes med å øke sysselsettingen av funksjonshemmede, sykefraværet er fortsatt høyt og nesten én av ti nordmenn mottar uføretrygd. Dette viser at det er behov for å sette søkelyset på hvordan arbeidsgivere, Nav, attføringsbransjen og andre bedre kan bidra til å få flere i jobb og færre på trygd, sier Kristensen.
Konferansen vil bli åpnet av lederen for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Arve Kambe, og innledningsforedraget med tittelen «Er det plass til alle?» blir holdt av direktør Kåre Hagen ved velferdsforskningsinstituttet Nova.
Blant innlederne for øvrig vil det være representanter for arbeidsgivere, kommuner, Nav og andre offentlige etater, attføringsbransjen og frivillige organisasjoner.
Til inspirasjon
Et viktig mål med konferansen er å inspirere og gi nyttige stalltips til alle som i det daglige jobber for et romsligere og mer inkluderende arbeidsliv, poengterer Tore Kristensen.
– På begge konferansedagene vil «Inspirasjonstimen» være et viktig innslag. Der vil arbeidsgivere formidle gode eksempler på arbeidsinkludering i praksis, sier han.
‑ På den første konferansedagen vil det også være inspirasjon å hente i forestillingen «Mr. Tourette og jeg», der den norsk-svenske skuespilleren og komikeren Pelle Sandstrak forteller om sitt eget liv med Tourettes syndrom. Og konferansen vil bli avsluttet med et inspirasjonsforedrag av Marco Elsafadi, vinner i TV-programmet Mesternes mester og kjent for sin innsats for vanskeligstilt ungdom, forteller redaktør Tore Kristensen i Velferd.
Fullstendig program og skjema for påmelding finner du ved å klikke her.