Attføring på anbud skremmer

Publisert: 19. september 2014 kl 08.00
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

Telenor Open Mind er et arbeid med bistand-tiltak som tilbyr tjenester til Nav. Siden starten i 1996 har 200 deltakere vært gjennom det to år lange programmet og om lag 75 prosent har kommet ut i ordinært arbeid – mange hos Telenor eller hos deres samarbeidsbedrifter. I dag har de 23 deltakere i programmet.



Tiltaket er lite og spisset, og Telenor intervjuer selv mulige kandidater fra Nav.



– Vi er avhengig av god jobbmatch. Kandidatene går på arbeidsavklaringspenger og har en funksjonshindring, enten fysisk eller psykisk. For oss er dette en viktig rekrutteringskanal og vi legger vekt på at erfaring og utdanning matcher mulig arbeid hos oss, sier Tommy Rovelstad, som er fagansvarlig for tilbudet.

Saken fortsetter under annonsen


Han understreker at det unike med tilbudet er at folk kommer rett ut i ordinært arbeid og at bedriften har et sterkt eierforhold til tiltaket. Fagforeningene har en sterk rolle i Telenor og er viktige støttespillere i prosjektet. Ytterligere en suksessfaktor er at de har egne jobb-coacher i bedriften, som daglig følger opp den enkelte.



Mister eierforholdet


Saken fortsetter under annonsen

Når Robert Eriksson nå ønsker å kjøre attføringstilbudene ut på anbud, er Rovelstad redd for at deres tilbud ikke skal nå opp mot det de store aktørene kan tilby av volum og kapasitet.



– Vi er små, men vi har svært gode resultater. Dersom vi kommer til kort i anbudsprosessen og må henge oss på større aktører som vinner anbudene, mister vi eierforholdet til tiltaket. Vi mister dermed en viktig suksessfaktor. Vi frykter at den nye anbudsordningen kan føre til at tiltak fjernes fra ordinært arbeid og at alt må gå gjennom attføringsbedriftene, sier Rovelstad.



Saken fortsetter under annonsen

Les hele saken i Magasinet velferd 5-2014. Klikk her for elektronisk utgave.



Klikk her for å bestille abonnement på papirutgaven.