Eldre arbeidstakere mer populære

Publisert: 31. oktober 2013 kl 15.46
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

63 prosent av ledere i norsk arbeidsliv sier at de vil like «meget godt» eller «ganske godt» å ansette eldre arbeidstakere. Det er en klar økning fra i fjor, da 56 prosent av lederne ga samme svar på dette spørsmålet.



Sammenlignet med holdningene for ti år siden, er den positive utviklingen enda klarere. I 2003 var det bare 48 prosent av lederne som var positive til å ansette eldre arbeidstakere.



Den økte velviljen når det gjelder å ansette eldre arbeidstakere går fram av Norsk seniorpolitisk barometer 2013 fra Senter for seniorpolitikk.

Saken fortsetter under annonsen


Barometeret er en årlig undersøkelse av holdninger til eldre og seniorpolitiske spørsmål blant ledere og arbeidstakere.



Tilsvarende undersøkelser er gjort siden 2003.


Saken fortsetter under annonsen

Endret oppfatning av hvem som er «eldre»



Norske ledere har også endret syn på hvem som tilhører gruppen «eldre arbeidstakere».



Saken fortsetter under annonsen

I 2003 mente ledere i gjennomsnitt at en arbeidstaker begynte å bli regnet som «eldre» i arbeidslivet fra 52 års-alderen. Siden den gang er grensen for å bli regnet som «eldre» gradvis forskjøvet oppover. Nå mener ledere i gjennomsnitt at man skal være 56,9 år for å bli regnet som en «eldre arbeidstaker».



Endret oppfatning blant arbeidstakere selv



Også blant arbeidstakere selv har oppfatningen av når man regnes som «eldre» beveget seg i samme retning. I 2003 satte arbeidstakere i gjennomsnitt grensen for «eldre» ved 55 år, mens de nå regner at man er en «eldre arbeidstaker» når man er 57,9 år, viser Norsk seniorpolitisk barometer 2013.

Saken fortsetter under annonsen