Jessheims Ap-ostel

Publisert: 17. april 2013 kl 11.03
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

Noen driver med «speed-dating». Jeg har fått det ærefulle oppdraget å møte statsråden med ansvar for norsk velferdspolitikk til en «speed-portrettering». En hel halv time er jeg blitt begunstiget med av den svært travle damens tid. Hun styrer tross alt sånn omtrent en tredjedel av landets statsbudsjett. Det blir en nær-statsrådsopplevelse…



Vi utdyper dette med «talefeilen» med en gang: skarre-r-en kommer ikke av at faren hadde adelig bakgrunn. Nei, den er et resultat av at hun tidlig i barndommen bodde på Sandnes i Rogaland. Det satte så uutslettelige spor på den unge jentas stemmebånd at hun fortsatt pynter seg med skarre-r.



Det er i hvert fall den forklaringen hun selv velger å gi. Men det kan være nærliggende å tro at denne vedvarende r-en røper noe om den unge jentas standhaftighet og selvstendighet. Hun har i hvert fall ikke følt seg tvunget verken av barn eller andre til å slutte å skarre. Og det til tross for at hun har tilbrakt størsteparten av livet på Jessheim – med tilliggende herligheter. Tilliggende herligheter betyr i denne sammenhengen natur – det vil si natur der det er mulig å gå på ski.

Saken fortsetter under annonsen


Les hele portrettintervjuet med arbeidsminister Anniken Huitfeldt i Velferd 2-2012. Elektronisk utgave kan kjøpes her.