Det nytter å hjelpe, selv i Nairobis største slumområder. 

Foto

TONY KARUMBA / AFP

Slik kan bedrifter endre verden

Publisert: 15. mai 2019 kl 06.42
Oppdatert: 15. mai 2019 kl 10.39

Miguel Milano er Europa-sjef i selskapet Salesforce

Området Kibagare i Nairobi er preget av fattigdom, narkotika og sykdom. Men på St. Martins skole fikk elever og ansatte nylig oppleve en svært positiv forandring.

Det er en stund siden jeg var student, men var likevel spent som en skolegutt da jeg og familien og en gruppe kolleger fra Salesforce tok en ukes ferie for å besøke elevene på skolen for å drive litt frivillig arbeid.

Lysten til å forandre verden blir enda sterkere når selskapet du jobber i støtter deg på reisen. Når en stor gruppe mennesker er enige om et mål med god hensikt og har en plan, er det utrolig hva man kan få til. Det viser hvor viktig arbeidslivet og næringslivet er for utvikling.

Millenniumsgenerasjonen vil innen 2025 utgjøre 75 prosent av den globale arbeidsstyrken

Salesforce ble grunnlagt med en visjon om å være en annerledes type selskap. Grunnleggerne kalte det en 1-1-1-modell, som betyr at vi skal gi bort en prosent av tid, produkter og pengene våre til de som trenger det. Det er den filantropiske forretningsmodellen vår som motiverte meg til å reise til St. Martins og støtte noen i nød.

Ansatte ser etter arbeid som gir dem mer enn bare penger, de vil ha jobber med sosial hensikt. Undersøkelsen «Workforce of the future» fra rådgivningsselskapet PWC, viser at 88 prosent unge mennesker ønsker seg jobber i selskap med verdier som reflekterer dem selv.

Saken fortsetter under annonsen

Denne millenniumsgenerasjonen vil innen 2025 utgjøre 75 prosent av den globale arbeidsstyrken.

Ny bevegelse på gang

Derfor må vi demonstrere hvordan bedrifter rundt i verden imøtekommer globale utfordringer, hvorfor det betyr noe og hva ansatte kan gjøre med det for å tiltrekke oss det beste talentet.

Lidenskapen for å gi noe tilbake har vokst langt utenfor vår organisasjon. Pledge 1%  har nå blitt en global bevegelse der målet er å bygge kulturen for å gi tilbake, dypt inn i forretningskulturen fra starten av.

Nå har over 5000 selskaper i 80 land skrevet under på erklæringen til Pledge 1 %. Og fler skal det bli.

Klassen kan gå

I løpet av uken min hos St. Martins fikk jeg se det med egne øyne. Vårt bidrag som en gruppe skapte et varig inntrykk.

Saken fortsetter under annonsen

Vannprosjektet vårt gjorde det åpenbart at det var nødvendig å bore ut ny brønn, journalistklubben avdekket og veiledet mange skjulte talenter på skolen, epostkontoer ble satt opp for alle jentene på videregående og lærerne fikk opplæring innen grunnleggende koding og kontorprogrammer. Vi knyttet personlige bånd med 300 studenter og spilte inn beskjeder for sponsorene deres.

Om alt dette kan oppnås på bare en uke så bare tenk hva som kunne oppnås dersom hver eneste bedrift delte samme ambisjoner.

Synspunkt
søn 20.02.2022 23:47

Skriv til DP Synspunkt


Del dine meninger med ledere og andre ressurspersoner i arbeids- og samfunnsliv? Skriv til DP SYNSPUNKT.

Les alle synspunkt her.