Vil eksportere norsk forskning og innovasjon
Forskningsrådet og Innovasjon Norge skal samarbeide tettere for å eksportere norsk forskning og innovasjon internasjonalt.
To nye forskningsutsendinger i er nylig kommet på plass i Brasil og Sør-Afrika, skriver Forskningsrådet i en pressemelding.
Dermed har Forskningsrådet og Innovasjon Norge teknologi- og forskningsutsendinger i til sammen fem land: Japan, India, Singapore, Brasil og Sør-Afrika. I tillegg har Utenriksdepartementet såkalte vitenskapsråder i fire land. I sum utgjør disse døråpnere for norske forskere og bedrifter, heter det.
– Sammen med forskningsutsendingene ved ambassadene i Washington DC, Beijing og Moskva, betyr det at Norge er representert i alle de viktigste samarbeidslandene for internasjonalt forsknings- og innovasjonssamarbeid, sier administrerende direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet.
Globalisering var også et sentralt tema i Innovasjonstalen til Arvid Hallén og Anita Krohn Traaseth tirsdag denne uken.
Les mer:
- Innovasjonstalen 2016: Næringslivet ser ut. Ut av landet
– Både Forskningsrådet og Innovasjon Norge arbeider for å styrke det kunnskapsintensive næringslivets muligheter i utlandet, men vi har forskjellige kjerneområder, sier Hallén.
Mens Forskningsrådet er mer rettet mot forskning og utvikling på et tidlig stadium, jobber Innovasjon Norge mer med utvikling og kommersialisering av løsninger og teknologi som har kommet litt lengre. Svært mange av Norges aller mest innovative bedrifter har fått støtte både av Forskningsrådet og Innovasjon Norge, heter det i pressemeldingen.
– Målet er å legge til rette for utvikling av det næringslivet vi som nasjon skal ha i fremtiden. Da må vi både tenke samarbeid og tenke utenfor landegrensene. I dette fremtidsperspektivet har teknologi- og forskningsutsendingene en viktig rolle. Mulighetene for å lykkes blir bedre når vi samarbeider, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge.