LO-leder Gerd Kristiansen er fornøyd med ambisjonen om jobbvekst i Aps alternative statsbudsjett.

Foto
Heiko Junge / NTB scanpix
Aps alternative budsjett

– Vil bidra til jobbvekst

Publisert: 11. november 2016 kl 09.11
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.22
– Dette er et budsjett som vil bidra til jobbvekst, sier LO-leder Gerd Kristiansen i en pressemelding etter at Arbeiderpartiet har lagt fram sitt alternativ til regjeringens statsbudsjett.
 
Hun påpeker at Ap tar tak i den viktigste oppgaven nå. Arbeidsløsheten er fortsatt rekordhøy, og stadig flere har vært ledige i lang tid.
 
– Regjeringen er altfor passiv, og det er ikke akseptabelt at de foreslår å kutte i innsatsen mot arbeidsløshet på Vestlandet. Her har Arbeiderpartiet langt mer offensive grep, konstaterer LO-lederen, som er spesielt fornøyd med koblingen mellom en offensiv klimasatsing og arbeidsplasser.
 
– Det er helt nødvendig å vise at det grønne skiftet kan gi økt verdiskaping, om innretningen er riktig. Her vrir man pengebruken fra skattekutt for de rikeste til å satse på jobbskaping. Det er en prioritering LO kan stille seg helt bak, understreker hun
 
Kristiansen understreker at LO i sine kommentarer til statsbudsjettet har vært opptatt av hvordan kompetanse og læring gjennom hele livet er en nøkkel til arbeid og inkludering.
 
– Jeg glad for at vi kan kjenne igjen dette i forslaget som Arbeiderpartiet legger fram. Ekstra viktig er det å satse på ungdom. Her legges grunnlaget for å delta i arbeidslivet, fastslår LO-lederen.
 
 
Saken fortsetter under annonsen