Donald Trump vil legge om amerikansk utenrikspolitikk, dersom han blir president. 

Foto

NTB-scanpix.

Trump varsler omlegging av utenrikspolitikken

Publisert: 15. august 2016 kl 11.53
Oppdatert: 15. august 2016 kl 11.53

Trumps seniorrådgiver for politiske saker, Stephen Miller, letter litt på sløret om den utenrikspolitiske talen som presidentkandidaten skal holde mandag kveld lokal tid i Ohio.

Ifølge Miller vil Trump framholde at kampen mot IS og andre ekstremistorganisasjoner er det overordnede.

– Alle som vil gå med USA i den kampen, er våre allierte, uavhengig av ideologiske og strategiske forskjeller. Vi kan ikke alltid velge våre venner, men vi må alltid kunne identifisere våre fiender, vil Trump si i talen.

Det er ventet at Trump vil skissere hvordan en ny immigrasjonspolitikk vil se ut. USA skal stanse tildeling av visa hvis det ikke er mulig å gjøre en full bakgrunnssjekk av en søker.

Trump vil innføre en ny, ideologisk test som alle må bestå for å slippe inn i USA. Her vil det bli gjort en vurdering av kandidatens syn i spørsmål som religion, frihet, likestilling og rettigheter for lesbiske og homofile.

Presidentkandidaten vil ventelig også gå inn for at USA i klartekst må si at landet er i en ideologisk konflikt med radikal islam. Hillary Clinton og hennes kampanje har sterkt advart mot å bruke den slags begreper og sier at dette bare fremmer terroristenes sak. 

Saken fortsetter under annonsen