Telenor-topp tar over i Bang & Olufsen

Publisert: 26. april 2016 kl 09.58
Oppdatert: 26. april 2016 kl 09.58

Danskenes elektronikk- og design-stolthet Bang & Olufsen har blitt ledet av ex-McKinsey mannen og danskenes wonderboy Tue Mantoni siden 2011. Mantoni kom da fra Triumph Motorcycles, hvor han hadde ledet selskapet frem fra glemselen og til ny vekst. 

I pressemeldingen heter det at 41-årige Mantoni selv tok kontakt med styret for å finne en måte han kunne tre av fra sin stilling. Men det spørs hvor lenge han uansett hadde fått sitte. Under hans ledelse skulle B&O gjennomføre en rekke svært ambisiøse omstillinger for å møte den stadig tøffere internasjonale konkurransen, samt finne en bærekraftig modell for å tilpasse seg nye giganter som Apple.

Det kan ikke sies å ha lykkes for selskapet. I forrige årsrapport for 2014/2015 (B&O har avvikende regnskapsår) fremgår det at selskapet tapte 807 millioner danske kroner i denne perioden, til tross for ni prosents oppgang i omsetningen.

I det siste har det også versert oppkjøpsplaner rundt selskapet. Kinesiske Sparkle Roll skulle visstnok være interessert i å ta over, men var til slutt ikke villige til å betale prisen.

Brekkes rådgiver

Den nye toppsjefen som tar over fra 1. juli, er den 52-år gamle sivilingeniøren Henrik Clausen fra Telenor. Clausen har, siden selskapet han var med å bygge opp Cybercity ble kjøpt av den norske telegiganten, vært leder i Telenors danske avdeling fra 2005 til 2010, og siden har han stått i spissen for satsingen i Malaysia. Fra 2014 har han vært visekonsernsjef for strategi og digital satsing globalt og rådgiver for konsernets to toppsjefer i denne perioden, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. 

 

Saken fortsetter under annonsen