Administrerende direktør Berit Svendsen (t.v.) i Telenor sammen med konsernsjef i Telenor Hilde M. Tonne. Tonne fortalte lørdag at hun slutter i selskapet.

Foto

NTB scanpix

Telenor-direktører faller som fluer under Sigve Brekke

Publisert: 23. mai 2016 kl 09.29
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 09.29

Det var VG som først presenterte lista over Telenor-ledere som har forsvunnet fra selskapet de siste ni månedene.

Hilde Tonne ble i helga den sjette direktøren siden august som annonserte sin avgang i Telenor. Hun vil fratre sin stilling 1. juli "på grunn av utviklingen i selskapet," ifølge Aftenposten.

– Det ble ikke riktig for meg å fortsette i selskapet slik ting utviklet seg, sier hun til avisen. Til VG forteller hun at avgangen "har med roller og selskapsledelse å gjøre."

Tonne har vært konserndirektør og leder for industriell utvikling i Telenor siden september 2011, og i juli i fjor ble hun utnevnt til administrerende direktør i Telenor og TeliaSoneras felleseide selskap i Danmark, skriver NTB.

Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge og Jon Erik Haug, konserndirektør for People Development er nå de eneste som er igjen fra ledergrupppa Brekke i utgangspunktet arvet.

De andre konserndirektørene som har fratredt sin stilling de siste ni månedene er:

  • Richard Olav Aa, tidligere Chief Financial Officer (CFO) i Telenor

  • Pål Wien Espen, tidligere juridiske direktør i Telenor

  • Katja Nordgaard, falt ut av konsernledelsen da Brekke tok over, takket nei til stilling på lavere nivå

  • Henrik Clausen, tidligere leder for Strategi og Digital

  • Kjell Morten Johnsen, tidligere sjef for Telenor i Serbia, og leder for europeiske operasjer

Saken fortsetter under annonsen

– Det er ulike årsaker til at noen ledere har forlatt selskapet, men jeg ønsker ikke å gå i detalj på hver enkelt avgang. Lederne for alle våre 13 markeder ble som kjent medlem av konsernledelsen i 2015 og flere med lang fartstid i Telenor fikk også nye lederroller. Kompetanse og kontinuitet er ivaretatt og vi er svært fornøyd med gode resultater så langt i 2016, sier Telenors informasjonsdirektør Severin Roald til VG.