Solen senker seg over Stockholm.

Foto

NTB Scanpix

Svensk politis håndtering av festivalovergrep skal granskes

Publisert: 11. januar 2016 kl 10.17
Oppdatert: 11. januar 2016 kl 10.37
Det sier den svenske politidirektøren Dan Eliasson.

– Vi kunne kanskje ha forhindret at jenter hadde blitt forulempet om vi hadde snakket tydeligere om dette, sier han Expressen.

Svensk politi kjente til overgrepene, men de ble ikke tatt med i politiets offisielle rapportering etter festivalen We are Sthlm, har avisen Dagens Nyheter avslørt.

150 jenter

En mann som jobber med sikkerheten på festivalen, forteller at det i fjor var rundt 150 jenter som fortalte at de hadde blitt utsatt for overgrep. Men hele ni av ti ville ikke politianmelde forholdet, ifølge ham.

– Overgrepene har pågått i flere år, minst tre, og det øker hvert år, sier han til nyhetsbyrået TT.

Ikke loggført

DN har hatt tilgang til interne logger som hver dag ble sendt til politiet om hva som hadde hendt på festivalen. De første meldingene om seksuelle overgrep mot kvinnelige besøkende kom tidlig, skriver avisen, som slår fast at dette ikke var med da stockholmspolitiet oppsummerte festivalen i etterkant.

Ifølge avisens kilder var gjerningsmennene ofte unge utenlandske menn som kom til Sverige uten foreldre. Politiet oppgir at det hovedsakelig skal ha dreid seg om en gruppe flyktningungdom fra Afghanistan. 

 

Saken fortsetter under annonsen