Privatundervisning har blitt mer vanlig i Tyskland.

Foto

Stadig flere tyske familier betaler for leksehjelp

Publisert: 16. februar 2016 kl 09.24
Oppdatert: 16. februar 2016 kl 09.30

Andelen at elever i tyskland som får ekstra hjelp med leksene på fritiden er dobbelt så høyt som for 15 år siden. Det går frem i en ny rapport fra den tyske tenke-tanken DIW Berlin. Hele 47 prosent av 17-åringer som ble intervjuet mellom 2009 og 2013 rapporterte at de har fått privat leksehjelp minst en gang under skolegangen. Det er 20 prosent høyere enn i 2001. 13 prosent av tyske skoleelever hadde fått leksehjelp de siste 6 månedene.

Mens det før var barn av velstående foreldre som hovedsaklig fikk støtte til ekstra leksehjelp, viser studien at inntekt har mindre å si nå. I dag er det den tyske mittelstand som oftes betaler for å gi ungene ekstraundervisning. I denne gruppen doblet andelen som mottar privatundervisning seg de siste femten årene.

Barn av fattigere familier er fortsatt underrepresentert blant de som kjøper ekstrahjelp, så forskjellene mellom denne gruppen og de andre er i ferd med å bli større.

En av rapportens forfattere, professor Katharina Spiess, sier i en uttalelse at privatundervisning er blitt en stor industri i Tyskland, men at det også er vanlig med ikke-betalt ekstra hjelp til lekser og at dette ikke var en del av forskningen som inngikk i rapporten.

Saken fortsetter under annonsen