Finansminister Siv Jensen sier oljefesten er over. 

Foto

NTB-scanpix. 

Siv Jensen: – Oljefesten er over

Publisert: 7. oktober 2016 kl 08.52
Oppdatert: 11. januar 2017 kl 23.06

Dagens Næringsliv skriver at i 2017 øker regjeringen bruken av oljefondet med 15 milliarder kroner, til et nivå som ekspertene sier er for høyt. I nasjonalbudsjettet skriver regjeringen at det ikke vil være rom for videre uttak på mer enn fire milliarder de neste årene.

Siv Jensens budsjettrekord var i 2016 da hun økte budsjettet med 35 milliarder kroner. Aps finanspolitiske talsperson, Marianna Martinsen sier det ser ikke ut til at Jensen har planlagt å sitte lenger enn en fireårsperiode.

– Siv Jensen advarer kommende regjeringer mot å holde på slik hun selv har gjort. De har økt oljepengebruken med nesten 100 milliarder, sier Martinsen.

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik sier regjeringen i realiteten innrømmer en uansvarlig pengebruk fram til nå.

– Regjeringens egne tall og fremskrivninger av oljepengebruken viser til fulle at dagens oljepengebruk ikke er i nærheten av å være bærekraftig. Og fremskrivningen forutsetter til og med en budsjettimpuls som er langt over det regjeringens eget ekspertutvalg anbefaler, sier Breivik.

Saken fortsetter under annonsen