Silicon Valley-mentoren Bill Campbell, som nylig døde, hadde tro på gründere som ledere og var mentor for ledere som Steve Jobs, Larry Page og Jeff Bezos (bildet). Han mente at gründere har den energien som trengs for å lede et selskap på lang sikt.   

Foto
Ted S. Warren, Ap/Scanpix

Silicon Valley-mentor løftet frem gründerne som ledere

Publisert: 2. juni 2016 kl 10.54
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.56

I april døde Bill Campbell, mannen som hadde vært mentor for Silicon Valley-storheter som Steve Jobs, Larry Page, Jeff Bezos og Sherlyl Sandberg. The New Yorker/Magasinet Chef har omtalt noen av Campbells egenskaper/tanker om ledelse:

Hvem har den energien som kreves for å få et selskap til å lykkes på lang sikt? Campbell hadde tro på gründeren, og rådet gjerne investorer til å ikke stresse frem resultater gjennom å hyre inn «karriere-toppledere». Campbell hadde tro på å la gründerens visjon gå sin gang, med gründeren selv ved roret, skriver magasinet Chef.

Campbell er blitt omtalt som Silicon Valleys «Oprah Winfrey». På samme måte som talkshowdronningen hadde han en unik evne til å lytte og han innga umiddelbart tillit hos folk. Folk satt gjerne med en følelse av at mentoren var deres beste venn, uttaler Ben Horowitz, som har hatt Campbell som mentor, til The New Yorker.

Toppledere søkte hans råd fordi han var empatisk, hadde erfaring og praktiserte diskresjon. Og all den tid han var den som heiet mest på lederne, forgudet de ham, konstaterer det amerikanske magasinet. Selv etter at Apples Steve Jobs erklærte krig mot Google som konkurrent, fortsatte Campbell å gi råd til både Apple og Google. 

Saken fortsetter under annonsen