Keith Richards og The Rolling Stones besøker Cuba 25. mars for å holde en stor gratiskonsert i landet for første gang.

Foto

NTB Scanpix / Reuters / Hans Deryk

Rockelegender og amerikansk president bygger broer

Publisert: 2. mars 2016 kl 12.21
Oppdatert: 2. mars 2016 kl 12.29

25. mars holder The Rolling Stones en banebrytende gratiskonsert i Cubas hovedstad Havana. Konserten går av stabelen på Ciudad Deportiva de la Habana, og blir den første utendørskonserten i landet med et britisk rockeband. Det skriver bandet på sine hjemmesider.

Stones, som for tiden er på turné i Sør-Amerika, på sin America Latine Olé Tour, har hittil besøkt Santiago, Buenos Aires, Montevideo, Rio De Janeiro og Sao Paolo. Konserter i Porto Alegre, Lima, Bogota og Mexico City gjenstår før bandet trer inn i Castros Cuba for første gang.

I tillegg til å spille vil bandet også bistå med musikkinstrumenter og utstyr donert av de beste utstyrsfabrikantene, noe som kommer cubanske musikere innen alle genre til gode, melder bandet.

– Vi har opptrådt på mange spesielle plasser i løpet av vår lange karriere, men dette showet i Havana vil bli en milepæl for oss, og vi håper det også blir det for våre venner i Cuba, sier bandet i en uttalelse.

Mer storfint besøk

Noen dager i forkant besøker den amerikanske presidenten Barack Obama Cuba. Det offisielle besøket er det første av en amerikansk president på nesten 90 år.

Med seg har han baseball-laget Tampa Bay Rays, som skal spille kamp mot det cubanske landslaget.

Saken fortsetter under annonsen

– I denne tiden med store historiske forandringer er vi virkeleg glade for den konstruktive rollen idretten kan spille. Det blir interessant å bli kjent med de rike baseballtradisjonene på Cuba, seier MLB-kommisjonæren Robert Manfred i en presseuttalelse. 

Det er første gang på 17 år at et amerikansk Major League-lag spiller kamp på Cuba.

– Vi har fortsatt våre uenigheter med den cubanske regjeringen, noe jeg skal ta opp direkte. USA vil alltid stå for menneskerettigheter verden rundt, sa Obama da besøket ble annonsert.