Foto

Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix

Rekordmange nødlidende asylsøkere i Storbritannia

Publisert: 13. januar 2016 kl 09.35
Oppdatert: 13. januar 2016 kl 09.35
Organisasjonen hevder å ha hjulpet flere enn 9.000 nødlidende asylsøkere i Storbritannia i 2015, en økning på over 1.300 mennesker fra året før. Den yngste personen som trengte hjelp var under ett år gammel, mens den eldste var 81 år.

Et lovforslag om innstramminger i asylpolitikken er nå oppe til vurdering i Overhuset i Parlamentet. Røde Kors mener at loven vil minske støtten til asylsøkere ytterligere dersom den blir vedtatt.

– Flyktninger bør ikke bli etterlatt nødlidende etter å ha flyktet fra grusom vold og forfølgelse. Mennesker som blir avvist av systemet, men som ikke kan sendes tilbake til hjemlandet, bør ikke bli etterlatt uten noe som helst, sier asyleksperten Karl Pike i Storbritannias Røde Kors, som kaller situasjonen «en stille krise».

Røde Kors' undersøkelser i en region i Nord-England avdekket blant annet at over 60 prosent av asylsøkerne som ikke får offentlig støtte, er uten permanent bolig. Omtrent halvparten har fått dårligere helse, og én av fire asylsøkere går sultne hver dag.

I de 12 månedene fram til oktober i fjor søkte 29.000 mennesker asyl i Storbritannia, en økning på 19 prosent fra året før. 44 prosent av disse kom fra landene Eritrea, Iran, Sudan og Syria. (©NTB)

 

Saken fortsetter under annonsen