Rekordinteresse for hviterussisk arbeidskraft i Norge
Det skriver selskapet Altoros Norge i en pressemelding.
Teknologiske fremskritt og hvilke endringer digitaliseringen medfører for norsk arbeidsliv diskuteres som aldri før. Men digital spisskompetanse koster og norske bedrifter sloss hele tiden om de beste IT-utviklerne.
Altoros Norge opplever rekordinteresse for hviterussisk arbeidskraft.
– Ved å leie inn utviklingsressurser på denne måten, får mange løst et problem. Små bedrifter kan få tilgang til en spisskompetanse og kapasitet som ellers bare store selskaper har. Mange bruker også nearshoring for å ta av for prosjekttopper, der man ikke har mulighet til å ansette for midlertidige prosjekter – noe som gjør at bedrifter kan ansette når salg er realisert, og kan vokse kontrollert og etter behov, forklarer daglig leder i Altoros Norge, Jan-Terje Nordlien.
Han kan presentere en solid inntektsrekord i 2015. Altoros startet opp med en omsetning på rundt seks millioner kroner i 2010. Nå har driftsinntektene passert 23 millioner kroner. Nordlien har cirka 100 norske selskaper på kundelista, som vokser for hver måned. Nearshoring har foreløpig vært mest populært hos programvare- og teknologiselskaper med 1-50 ansatte, men bredden øker stadig.
– Vi opplever at stadig flere ser fordelen med å bruke høykvalifisert arbeidskraft til en rimeligere pris, og med ansatte som kulturelt sett ikke er så langt unna oss. En del store bedrifter bruker outsourcing til India, men det krever også en høy grad av kunnskap om interkulturell kommunikasjon. Da er Minsk mye nærmere, både i tidssone og kultur, sier Nordlien.
Altoros holder til i Oslo sentrum og leier ut utviklere, hovedsakelig med base i Minsk i Hviterussland. Selskapet har økt driftsinntektene med 40 prosent i snitt per år siden oppstarten for fem år siden.
– Vi forventer ingen nedgang i denne interessen, tvert imot. Stadig flere selskaper fra alle bransjer, og i alle størrelser, tar kontakt med oss nå. Økt fokus på digitalisering og omstilling er kanskje med på å påvirke flere til å lete etter innovative løsninger. Vi ser også en begynnende oppvåkning fra offentlig sektor, avslutter Nordlien.