Foto

NTB Scanpix

Regjeringen fjerner lukrativt pensjons-smutthull

Publisert: 22. april 2016 kl 12.40
Oppdatert: 22. april 2016 kl 12.40
Regjeringen vil ha slutt på at for eksempel politiansatte i høyere stillinger sikrer seg lavere pensjonsalder ved å gå over i stillinger «på gølvet» i en kort periode.

Regjeringen foreslår nå å innføre et krav om minst tre års tjenestetid i stilling med lavere aldersgrense før man får rett til pensjon.

Etter dagens regelverk kan en offentlig ansatt skifte fra en stilling med for eksempel 70 års aldersgrense til en stilling med 60 års aldersgrense kort tid før vedkommende fyller 60 år, og dermed utnytte den lavere aldersgrensen for å bli pensjonert tidlig.

Smutthullet er særlig blitt brukt flittig i politiet, hvor et betydelig antall kontoransatte i politiet med en pensjonsalder på 67 år har søkt seg til stilling som polititjenestemann mot slutten av karrieren, for deretter etter kort tid å gå av med pensjon som 57-åring.

– Det er viktig at regelverket ikke er utformet slik at det i seg selv motiverer arbeidstakere til å skifte stilling sent i arbeidslivet, og dermed åpner for uheldige og kostbare tilpasninger, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie til NTB. 

 

Saken fortsetter under annonsen