Pwc skal ansatte 1000 dataeksperter

Publisert: 15. februar 2016 kl 07.53
Oppdatert: 15. februar 2016 kl 07.53

Det begynner å bli noen år siden Googles sjeføkonom, Hal Varian, spådde at statistiker ville bli fremtidens mest sexy yrke. Tanken var at mengden data ville bli så stor at de som best kunne analysere og beabeidene den, var også de mest attraktive medarbeiderne.

Og vi er vel kanskje ikke helt der ennå. Men nå tar Pwc konsekvensene av Varians analyse og går inn for å tredoble det globale temaet for datanalyse, ifølge Financial Times

Det er i revisjons- og rådgivningsgigantens strategiavdeling av brorparten av statistikerne vil bli ansatt. Her ser Pwc på store mengder informasjon for klientene sine, evig jaktene på bedre avtaler og nye muligheter.

– Vi er sårbare hvis vi ikke moderniserer måten vi jobber med data på. Vi må endre arbeidsstokken fra tradisjonelle revisorer til å leie inn flere informtikere, matematikere og andre som er komfortable med maskinelle algoritmer, sier John Dwyer, lederen for avdelingen i Pwc, til avisen.

I USA har Pwc utviklet et redskap for å analysere data og som er i stand til å identifisere selskaper som er i faresonen for å bli utsatt for såkalte aktivistiske investerer, investorer som kjøper seg opp i selskapet og forsøker å endre selskapets styring ved å få andre aksjonærer med seg.

Saken fortsetter under annonsen