Overveldet av alt du skal gjøre?

Publisert: 4. mars 2016 kl 10.51
Oppdatert: 4. mars 2016 kl 10.53

Det er ikke godt å føle at man drukner i oppgaver og krav. Kelly Exeter, forfatter av boken «Practical Perfection», hevder at følelsen av overveldelse kommer fordi man er engasjert og produktiv, men mangler evnen til å prioritere, skriver Forbes.  

Exeter mener å se tre viktige grunner til at folk ender opp med å overveldes: de er redde for å gå glipp av noe, de er redde for å skuffe andre mennesker og de er så engasjert i det de holder på med at de ønsker å bruke all sin tid på det - dermed bruker de ikke tid på å ta seg inn igjen.

Artikkelen sier ingenting om at selv mennesker som er flinke til å prioritere kan ha så mye å gjøre at det føles overveldende, men Forbes gjengir forfatterens råd til folk som ikke er flinke til å prioritere. Det handler blant annet om å innse at ingen får til «alt». Her er tre av tipsene:

  • Tenk igjennom hvordan du jobber: Prioriterer du eller tror du at du gjør det?
    Kelly Exeter hevder at vi ofte tror vi prioriterer, mens det vi egentlig gjør er å finne noen ting vi liker å gjøre som egentlig ikke er viktige for oss. Rådet er prioriter det viktigste.
     
  • Bli komfortabel med å skuffe andre mennesker
    Dette er vanskelig, men forfatteren viser til at virkelige venner og profesjonelle folk i arbeidslivet faktisk ikke forventer at du skal si ja hele tiden.
     
  • Lær deg syv enkle ord: «La meg få komme tilbake til deg»
    Hvis du har vanskelig for å si nei, kjøper du deg tid med denne setningen. Du sier ikke ja på «automatikk». Når du har fått tenkt igjennom om du om dette er noe du skal si ja eller nei, gir du tilbakemelding personlig eller på e-post. 
Saken fortsetter under annonsen