Ny studie: overlat jobbreisingen til kvinner
Gjennom en omfattende studie av ansattes vaner knyttet til jobbrelatert reisevirksomhet, fant forskning utført for CWT Solutions Group at kvinner knuser menn på planlegging.
Saken ble først omtalt av Harvard Business Review.
Studien analyserte 6,4 millioner bestilinger av jobbreiser i nasjonale og multinasjonale selskaper i 2014, og tok for seg faktorer som ruter, hvilke klasser det ble fløyet med, og tidspunkt for reisene.
Det viste seg at kvinnelige ansatte i gjennomsnitt bestilte sin reise to døgn før mannlige ansatte. Forskjellen på to døgn kostet ifølge studien kvinnenes arbeisgivere 17,30 dollar mindre per reise (2% av gjennomsnittlig billettpris) enn reisene bestilt og utført av menn.
Eksempelvis vil en selskap med 1000 jobbrelaterte reiser i året spare 48.000 dollar hvis kvinner sto for reisene, viser er eskempel gjengitt av qz.com.
Studien ble utført av forskere ved Universitetet i Arizona og Ohio. Tross funnene viser tallene i studien at 70% av de som reiser i jobbsammenheng er menn, og at det i gjenomsnitt blir gjort fire jobbreiser i året. Ifølge forskernes regnestykke vil et multinasjonalt selskap med 21.000 reisende hvert år spare mer enn én million dollar i året ved å overlate reisingen til kvinner.
Blant andre funn fremhevet studien følgende:
- Jo mer reisevirksomhet som gjennomføres, jo mindre tidlig planlegging blir gjort. Det er så godt som ingen kjønnsforskjell blant resultatene til de som reiser mer enn 20 ganger i året.
- Jo eldre man blir, jo tidligere planlegges reisen. I gjenomsnitt bestilte de jobbreisende over 30 år fem dager før de under 30 år. Kvinner i enhver alder bestiller sine reiser tidligere enn menn (forutsatt at de ikke tilhører gruppen som reiser mer enn 20 ganger i året).
Studien tok ikke for seg årsaken til forskjellen i bestillingstidspunkt og reisedetaljer.