Den danske supersjefen Kasper Rødsted tar over roret i sportsgiganten Adidas.

Foto

Henkel

Ny dansk toppsjef i Adidas

Publisert: 19. januar 2016 kl 10.02
Oppdatert: 19. januar 2016 kl 11.43

53-årige Kasper Rødsted tar over sportssgiganten Adidas fra 1. oktober i år. Rødsted anses som en av Europas aller beste ledere. Han er i dag toppsjef i den tyske kosmetik- og kjemigiganten Henkel, et selskap som har tredoblet seg i verdi under hans ledelse. 

Jobbyttet var ikke helt uventet. Mange medier har skrevet om rykter om at Rødsted var på vei bort fra Henkel, men Rødsted hadde så sendt som i november avfeiet det. Dessuten er det fullstendig uhørt at en toppleder i et tysk selskap hopper over til et annet stort tysk selskap, i hvert fall før arbeidskontrakter er over.

Og aksjemarkedet ble tatt på sengen. I går da nyheten om Rødsteds jobbytte kom ut, begynte europeiske aksjemarkeder å reagere. Verdsettelsen av Henkel falt med hele 4 prosent - som tilsvarer om lag 11 milliarder kroner. 

Samtidig steg Adidas-aksjene med 7 prosent, eller rundt 9 milliarder. 

Tyske Adidas er for tiden verdens nest største produsent av sportsklær- og utstyr med en omsetning i 2014 på 14,5 milliarder euro, eller om lag 140 milliarder kroner. Til sammenligning har den største produsenten, Nike, en omsetning på rundt 240 milliarder kroner i året. 

Rødsted har tidligere jobbet for mange IT-selskaper, blant annet Oracle, Compaq og Hewlett Packard. Han er også kåret til den lederen i et stort selskap i Tyskland med det beste imaget, skriver Berlingske Tidende

Analytikere Bloomberg har snakket med omtaler ham som en person med en kult-lignende fanskare. Hans viktigste egenskaper er merkevarebygging, men han er også ansett som god på å få gjennomslag for avtaler med andre store aktører og er kjent for å være en tøff kostnadskutter.

Saken fortsetter under annonsen

I Adidas vil hovedutfordringen hans være å nærme seg hovedkonkurrenten Nike, som både har større markedsandeler og høyere profittmargin. For eksempel har Adidas 4,5 prosent av skomarkedet i USA, mens Nike har smått utrolige 58,6 prosent.