NTB Scanpix

Nokias banemann har fått ny jobb

Publisert: 17. mars 2016 kl 10.35
Oppdatert: 17. mars 2016 kl 10.35

Mannen som ledet Nokia frem til mobildelen av selskapet ble solgt til Microsoft, Stephen Elop, har fått ny jobb - i Australia. 

Elop som selv kom fra Microsoft får han tok over sjefsstolen i Finland, har måtte tåle sterk kritikk for måten han ledet selskapet som i en periode utgjorde en stor del av finnenes bruttonasjonalprodukt. Det var under hans ledelse at Nokia tok det kanskje skjebnesvangre valget å ta i bruk Microsofts operativsystem. Andre stemmer i selskapet ville utvikle Nokias eget, andre pekte på fordelene med Googles Android.

Etter at Microsoft tok over Nokia i 2013, ble det raskt besluttet å legge selskapet ned. 

Elop ble hos Microsoft frem til sommeren 2015, men måtte tåle å bli gitt mindre ansvar enn han hadde som toppsjef. Da han endelig forsvant ut av selskapet skal det ha vært snakk om at han ble regelrett sparket som følge av fiaskoen rundt Windows-telefonene.

Elops nye jobb er for Australias største teleselskap, Telstra, hvor han skal fungere som direktør for teknologi, innovasjon og strategi.

Siden Elop forlot Finland har den resterende delen av Nokia rettet oppmerksomheten mot salg av master og annet mobilutstyr. Nylig kjøpte selskapet også fransk-amerikanske Alcatel-Lucent. Det gjorde Nokia igjen til verdens største leverandør av mobilutstyr etter svenske Ericsson.

 

Saken fortsetter under annonsen